Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvikset, Lisukkeet, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Mausteinen punakaalipaistos vuohenjuustolla

Mitä jos vaihtaisit välillä valkoisen punaiseen? Koska purppurainen punakaali on vaan niin nättiä! Raakana ja kypsennettynä. Helppoa ja ravinteikasta. Sellaisenaan tai lisukkeeksi lihalle tai lihaisalle makkaralle. Täynnä antioksidantteja; K- ja C-vitamiinia, B-kutosta ja mangaania. Ja vuohenjuustokin toimii. Ainakin tässä pikaisessa paistoksessa.

Minäpä tekaisin viikonloppuna Paleokeittiön viimeisille kaaliviikoille tämän Savuisen kaalipedin kadonneeksi serkuksi osoittautuneen mausteisen punakaalipaistoksen.

Same old same, mutta kuitenkin jotain ihan erilaista. Koska eri mausteet ja makkaran tilalla suolaista vuohenjuustoa tasapainottamassa paistoksen makeutta. Päälle vähän pähkinää, kuivattua karpaloa ja tuoretta basilikaa, niin hyvänmakuinen ja myös aika kivannäköinen annos valmistui kädenkäänteessä.

PUNAKAALIPAISTOS, VUOHENJUUSTOA JA PÄHKINÄÄ

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Pari sanaa mausteista. Jos etenkin Lähi-Idän ja intialaisissa ruoissa paljon käytetty juustokumina ei ole makuna tuttu, niin sen kanssa kannattanee edetä varovasti. Vaatii usein aikansa tottua tähän omintakeiseen mausteeseen.

Kaalipaistoksen voi mainiosti maustaa myös oman mielensä mukaan. Jos jeera tuntuu liian eksoottiselta, niin kokeile savupaprikaa. Jos kaipaat vähemmän lämpöä, niin korvaa cayenne chilillä tai jätä kokonaan pois. Myös pelkällä suolalla ja pippurilla pärjää mainiosti, joskin kannustan kyllä kokeilemaan uusia makuja. Ties mitä lemppareita sieltä löytyy!

Kannattaa myös muistaa, että mausteita on helppo lisätä, mutta niitä on vaikeampi saada pois. Hiljaa ja maistelemalla hyvä tulee! Itselleni tässä annoksessa haasteelliseksi osoittautui suola. Ilmeisesti makeutta kaalista, punasipulista ja hunajasta oli mukana sen verran, että suolaa sai lisätä vähän reippaammin.

Purppuraista kaaliviikon jatkoa Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.