Syyskuun myötä se olisi sitten ihan virallisestikin kesä ohi. Tuntuu, että vasta hetki sitten toivotin kesän tervetulleeksi Välimerellisellä mansikka-mozzarella -salaatilla ja nyt pitää jo jättää jäähyväiset. Niin se aika rientää… kesä kesältä nopeammin ;)
Kuinka aion toivottaa syksyn tervetulleeksi? En mitenkään. Koska mun puolesta kesä voisi olla ikuinen, enkä ole syksyn, saati talven saapumisesta ollenkaan onnellinen. Kesäihminen! Henkeen ja vereen.
Tervetuliaisannoksen sijaan kasasin jäähyväislautasen. Vähän niin kuin pakon sanelemana sanoisin. Siivosin nimittäin kesän pois jääkaapista ja jäännöksistä syntyikin aika kiva lounaslautanen. Helpolla. Kokoamista helpommalla ei kokkaamisessa voi päästä. Ainekset lautaselle ja napaan!
Tyhjensin jääkaapin sinne kesän aikana päätyneistä aineksista paristakin syystä. Se pakottavampi syy oli tietenkin käyttöpäivämäärien umpeutuminen, koska seuraava osoite olisi ollut jätelaari, joka ei vaan käy päinsä. Ruoan pois heittäminen riipaisee edelleen syvältä, joten oli parempi pistää kesäherkut lautaselle ja parempiin poskiin.
Mulla on ollut tapana näin syksyisin siivota kesä pois myös kropasta, joka tarkoittaa jonkinlaista puhdistuskuuria. Luonnollisesti ennen kropan siivousta on syytä hankkiutua eroon myös kaikenlaisista kaapeissa lymyilevistä houkutuksista. Niistä, vanhenevista ja muuten vaan purnukoiden pohjalle jääneistä jämistä on tämä italiaishenkinen lautanen koottu.
Blogiin asti lautasen ei alunperin pitänyt päätyä, mutta laitanpa nyt kuitenkin, koska hyvää oli ja josko joku muukin inspiroituisi. Ei välttämättä siivoamaan jääkaappia tai kroppaa, mutta kokoamaan helpon ja herkullisen lounaslautasen kesken kiireistä arkipäivää.
ITALIALAINEN LOUNASLAUTANEN
- Bresaola -leikkelettä eli italialaista ilmakuivattua naudanlihaa
- Mozzarella di Bufala Campanaa eli puhvelinmaidosta valmistettua mozzarella -juustoa
- cocktail -terttutomaatteja
- Kalamata -oliiveja
- päälle laadukasta neitsytoliiviöljyä, rouhittua mustapippuria ja tuoretta basilikaa
Kasaa kaikki ainekset lautaselle, viimeistele oliiviöljyllä, mustapippurirouheella ja basilikanlehdillä. Nauti italialaisesta makumaailmasta mennyttä kesää muistellen!
Aineksia voi annostella lautaselle oman mielen ja nälän mukaan. Aika mukavasti pitää kuitenkin nälkää tällainen rasvalla höystetty proteiinipitoinen annos =)
Se oli sit siinä. Kesä 2016 ja viimeinen kesälautanen! Aika maukas olikin, koko kesä ja jämistä koottu jäähyväisannos. Yllättäen samassa hengessä lopetettiin kuin aloiteltiinkin =)
Tiesitkö, että voit seurata Paleokeittiön uusimpia postauksia kätevästi myös Bloglovin`in kautta?!