Gluteeniton, Joulu, Maidoton, Makeat herkut, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Appelsiininen karpalokakku

Vielä ehtii hyvin leipaista jouluksi terveempää kuivakakkua! Tosin itse olen sitä mieltä, että jyhlapyhinä nautitaan sitä, mitä tarjolla on. Tervettä tai epätervettä.

Mutta aina asia ei ole näin yksinkertainen. Kaikki eivät valitettavasti voi nauttia siitä, mitä tarjolla on. Kunnioitetaan sitä, oli kyse sitten vain omakohtaisesta päätöksestä tai periaatteesta, tai terveydellisistä syistä.

Onneksi aina on vaihtoehtoja! Myös maistuvia sellasia, joista tässä yksi – appelsiinilla ja kuivatuilla karpaloilla maustettu, gluteeniton ja maidoton banaanikakku!

Karpaloinen banaanikakku on mukavan makea ja mehevä. Syntyykin aika helposti ja nopsaan! Tosin mun mielestä parasta vasta muutaman päivän päästä.

Makeudelle saa kivasti näköä ja hieman vastapainoa, kun koristelee kakun tummasuklaalla, pakastekarpaloilla sekä appelsiininkuoriraasteella.

Leipaisin kakun joulun kahvipöytää ajatellen, mutta kyllä karpalokakkua kelpaa hyvin pupeltaa pitkin talvea. Joulun ylijäämäkakun voi pakastaa kätevästi paloissa ja nauttia palan silloin tällöin makeahampaan kolotuksen käydessä ylivoimaiseksi. Aina se dallaspullan voittaa!

APPELSIINILLE JA KARPALOLLE MAISTUVA BANAANIKAKKU

Kuiva-aineet

  • 2 dl kookosjauhoa
  • 1, 25 dl mantelijauhoa
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • ½ tl kanelia
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl himalajansuolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta

Märkäaineet

  • 4 keskikokoista banaania (~500 g kuorittuna)
  • 4 kananmunaa
  • ¾ dl appelsiinimehua
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 150 g kuivattuja karpaloita
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • (kookosöljyä vuoan voitelemiseen)

Koristeluun pakastettuja karpaloita, tummasuklaata (85%) ja kuivattua appelsiininkuoriraastetta.

  1. Mittaa ja sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään.
  2. Mittaa muut märkäaineet, paitsi kuivatut karpalot tehosekoittimeen ja surauta sileäksi.
  3. Yhdistä kuiva- ja märkäaineet käsin spatulalla käännellen niin, että taikinasta tulee tasaista. Älä vatkaa! Sekoita lopuksi joukkoon kuivatut karpalot.
  4. Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 45-60 min. Tarkkaile väriä ja testaa kypsyys kakun keskeltä esim. hammastikulla.
  5. Anna valmiin kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ennen kuin koristelet kakun sulatetulla tummasuklaalla. Täydennä koristelua karpaloilla ja appelsiininkuoriraasteella ennen tarjoilua.
  6. Säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa (tai pakasta paloina). Parasta ~2-3 päivän tekeytymisen jälkeen.

Karpalokakun myötä emäntä painuu nyt joululomille. Ehkä jotain uutta vielä välipäivinä… Ans kattoo ny! Hiukan olisi tarkoitus vietellä vapaata koneen äärestä, mutta eiköhän ainakin instan puolelle jokunen kuva eksy pyhäpäivinäkin ;)

Oikein mukavaa ja maistuvaa joulua kaikille Paleokeittiön ystäville!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.