Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Comment 1

Aurinkoinen raakasuklaamousse

Eiköhän pistetä sunnuntain kunniaksi pöytään jälleen jotain paleoliittista herkkua! Minä tosin ehdin tuhoamaan tämän herkun jo keskellä viikkoa =D

Muistattekos vielä raa`an suklaamoussen… ööööh… reilun neljän vuoden takaa? Huh, kuinka aika kulkee! Muistan kyllä joulupöydässä vähän kalsean vastaanoton saaneen suklaamoussen, mutta en todellakaan muistanut, että siitä on jo neljä vuotta! Jep, muut joulupöydän ympärillä istuneet eivät olleet niin kovin innoissaan mun pöytään kantamasta terveellisemmästä jälkkäristä. Itse olin luonnollisesti aivan fiiliksissä! Ja olen edelleen ;)

Nyt oli kuitenkin aika hieman päivittää suklaamoussea tähän päivään. Inspiraation sain edellisviikonlopun mandariinikakkusista. Mandariineja ei enää kaapista löytynyt, mutta appelsiinia löytyi. Appelsiinia ja suklaata… ei voi kovin pahasti pieleen mennä. Eikä mennytkään! Sellaisenaan melko intensiivistä tosin. Ehkä vähän vähemmälläkin raakakaakaon määrällä olisi pärjännyt. Tai kylkeen olisi voinut vatkata nokareen kookoskermaa… Kookoskerman sijaan päätin kuitenkin tehdä appelsiiniselle suklaamousselle kaveriksi banskupannarit! Koska tiesin, että se juttu toimii!

APPELSIININEN RAAKASUKLAAMOUSSE

1-2 annosta

  • yhden mehukkaan appelsiinin mehu (kuivakoita menee hyvin kaksikin)
  • 1 reilu rkl CocoVin chia -siemeniä
  • 1 kypsä avokado
  • ~3 rkl (1/2 dl?) CocoVin raakakaakaojauhetta
  • makeutukseen maun mukaan raakahunajaa (tai vaahterasiirappia, käytin hunajaa suoraan tuubista eli ehkä noin 1 rkl)
  • hieman raastettua appelsiininkuorta moussen sekaan sekä koristeluun
  • hieman himalajansuolaa
  • koristeluun myös CocoVin kaakaonibsejä ( eli raakakaakaorouhetta)

  1. Purista appelsiinista mehut. Jos haluat käyttää appelsiininkuorta, niin se lienee helpointa raastaa ennen kuin appelsiinista ovat mehut pihalla ;)
  2. Sekoita appelsiinimehuun chia -siemenet ja anna liota huoneenlämmössä puolisen tuntia välillä sekoittaen.
  3. Heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Itse olen todennut sauvasekoittimen toimivan tarkoitukseen paremmin, mutta riippunee käytössä olevasta tehosekoittimesta kumpaa kannattaa käyttää.
  4. Valmis!

Jos haluat fiilistellä vähän enemmän, niin annostele mousse tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin ”hyytymään” tunniksi tai puoleksi, ja koristele jäähtyneet annokset esimerkiksi appelsiinikuoriraastella ja kaakaonibseillä. Muista pestä appelsiinit hyvin ennen kuoren raastamista! Itse käytän pesupuuhissa apuna ruokasoodaa.

Halusin kokeilla, kuinka tämä chia -siemenillä terästetty suklaamousse toimii pursotustarkoituksissa, joten laitoin massan pursotuspussissa puoleksi tunniksi jääkaappiin. Ja hyvin toimii! Jopa lämpimien banskupannareiden päällä, kuten tuosta alla olevasta suttuisesta kuvasta toivottavasti näkyy. Aivan loistava päällinen siis esimerkiksi paleobrownieden tai vielä tulossa olevien mandariinikakkusten päälle!

Suklaisen aurinkoista sunnuntaita!

Paleokeittiö Pinterestissä

 Tervetuloa tutustumaan Paleokeittiöön nyt myös Pinterestissä!

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Every night is Friday night – welcome to my life | ydinporkkanoita – core of carrots

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.