Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makeat herkut, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vappu, Vegaani, Viljaton
Comment 1

Kolmen kerroksen vappuvanukas

PÄIVITYS 30.4.14: Muutama rivi ja uusi kuva vielä tähän postaukseen =)

Eilinen meni sellaisessa kiireessä, että päivän pääateria tuli nautittua vasta puoli kymmeneltä illalla ja vappuvanukkaan maistaminenkin jäi tähän päivään. Mulla ei siis ollut hajuakaan tuliko tästä hyvää vai tosi pahaa kun laitoin reseptiä esiin, hah hah! Nyt voin kuitenkin jo ilokseni todeta, että oikein hyvää ja vappuun sopivaa, raikasta vanukasta tuli =)

Idea vappuvanukkaaseen lähti Paleokeittiön vappumenusta, johon sain inspiraation meneillään olevan Fire Food Challenge 2014 -valmennuksen Mintulta. Kiitos, Minttu!

Halusin vappumenuseen mukaan jotain uutta ja raikasta, täyspaleota sekä nopeaa ja helppoa. Koska aika oli kortilla. Pohjaksi sopi hyvin pääsiäisen kerrosvanukas, jota hieman muokkaamalla päästiinkiin kivasti pääsiäisestä värikkääseen vappuun. Vaniljakookospohja sai jäädä, mangon korvasi appelsiini, väriä ja kirpakkuutta toi mustaherukka. Appelsiiniin lisäsin hieman porkkanaa, jotta sain väriin lisää syvyyttä. Porkkana sinänsä ei appelsiinikerroksessa maistu. Sitä voi käyttää tai jättää käyttämättä.

Muutama juttu lähinnä itselle, mutta tarvittaessa myös muille muistiin.

Osta valkoisia chia -siemeniä! Tummat sopivat hyvin vaaleaan pohjakerrokseen, mutta appelsiinikerroksen väri olisi ollut kirkkaampi valkoisilla.

Kokeile appelsiini- ja mustaherukkakerrosten valmistukseen mehupuristinta! Veikkaan, että maku olisi mehupuristimella valmistettuna selkeämpi ja raikkaampi. En tiedä, mutta kokeilemisen arvoinen juttu joka tapauksessa.

Ei mulla muuta kuin oikein hyvää vappua vaan kaikille! Laittakaahan palautetta, jos vappuunne kuului vappuvanukas tai muita ruokalajeja Paleokeittiön vappumenusta!


Nyt ihan pikapikaa Paleokeittiön vappumenun toisen jälkkärivaihtoehdon reseptiä esiin. Jos haluat koko vappumenun, niin tilaa uutiskirje!

VAPPUMENUN KOLMEN KERROKSEN CHIAVANUKAS

2 – 4 annosta

Pohjakerroksen vaniljainen chia-kookosvanukas

  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1/2 banaani
  • 3 rkl eli ~1/2 dl CocoVin chia -siemeniä
  • 1/2 tl aitovaniljajauhetta
  • hieman himalajansuolaa
  1. Blendaa kuorittu banaani, kookosmaito, vaniljajauhe sekä himalajansuola tasaiseksi ”massaksi” tehosekoittimessa.
  2. Lisää banaani-kookospirtelöön chia -siemenet ja anna geeliytyä välillä sekoittaen. Tähän menee aikaa huoneenlämmössä ~15-20 minuuttia.
  3. Siirrä kookosvanukas tarjoiluastioihin ja jääkaappiin jähmettymään kun seos on geeliytynyt niin, etteivät chia ja pirtelö enää erotu omiksi kerroksikseen.

Keskikerroksen appelsiinivanukas

  • 2 appelsiinia
  • puolikas porkkana (antamaan lisää väriä)
  • 3 rkl chia -siemeniä
  • hieman himalajansuolaa
  1. Soseuta kuorittu appelsiini, porkkana ja suola tehosekoittimessa.
  2. Lisää appelsiini-porkkanasoseeseen chia -siemenet ja anna geeliytyä välillä sekoittaen.
  3. Lisää geeliytynyt kerros jääkaapissa jähmettyneen kookoskerroksen päälle ja laita takaisin jääkaappiin.

Päälikerroksen mustaherukkasose

  • 200 g mustaherukoita
  • hieman sitruunamehua
  • (tarvittaessa esim. raakahunajaa makeutukseen)
  1. Soseuta mustaherukka ja sitruunamehu blenderissä. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  2. Lisää mustaherukkasose appelsiinikerroksen päälle.
  3. Koristele tuoreilla mintunlehdillä ja raastetulla appelsiininkuorella (tai  CocoVin mehiläisen siitepölyrakeilla).
  4. Anna tekeytyä tovi tai toinenkin jääkaapissa ja lusikoi vappuvanukas suuhun!

Jos vanukas joutuu odottelemaan tarjoilua kauemmin, niin koristele vasta tarjoiluvaiheessa. Tuore minttu lakastuu melko nopsaan ja appelsiininkuori imee ikävästi itseensä väriä mustaherukkasoseesta.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Kolmen kerroksen vappuvanukas | Herkkusuu.fi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.