Gluteeniton, Kana, Kananmunaton, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Viljaton
Comments 2

Uunibataatit nyhtökanatäytteellä

Hyvää kannattaa odottaa! Näin totesin jo Lempeästi kypsytetyn lohen yhteydessä, ja nyt saan sanoa saman uudelleen.

Jos haluaa lihasta aivan takuuvarmasti suuhun sulavaa, niin vastaus löytyy miedommasta lämmöstä ja pidemmästä kypsennysajasta.

Tällä tyylillä onnistuu tumpelompikin kokki loihtimaan kivan kosteaa ja maukasta lihaa. Oli kyse sitten possusta, naudasta tai kanasta.

Ja kyllä, nyt puhun muodikkaasta nyhtölihasta. Pulled porked lienee nyhtölihan tunnetuin versio, mutta tällä kerralla tarjolla on mukavan mausteista pulled chickeniä eli nyhdettyä kanaa kera uunibataatin.

Nyhtölihat lienevät mun mielestä parhaimmillaan basmatiriisin kera, mutta kun tässä nyt yritetään pysyä tiukasti paleolla, niin ruokaisa uunibataattikin toimii. Ja on sikäli helppo vaihtoehto, että kypsyy pehmeäksi siinä samassa kuin kana nyhdettäväksi.

Makeampi pottu on aika makea, joten jos tuntuu, ettei kanatäytteen suolaisuus riitä tasapainottamaan annosta, niin hippasen laadukasta suolaa vaan bataatin päälle.

Jos bataatti on jotenkin too much, esim. nyhtökanalounaalle, niin ihan hirvittävän helpolla pääsee kun huuhtelee parit salaatinlehdet ja lykkää niiden sisään lämmitettyä nyhtökanaa. Ehkä jotain muitakin tuoreita vihanneksia raikastamaan annosta. Jep, salaattikääröt on niin pop!

Sit ei muuta kuin hyödyntämään viikonlopun vapaa-aikaa nyhtökanan valmistukseen! Valmistus sinänsä on helppoa ja aktiivinen valmistusaikakin hoituu alta puolen tunnin, mutta uunissa kanan täytyy antaa köllötellä parisen tuntia, jotta kypsyy maukkaaksi ja helposti nyhdettäväksi.

Ja mikä parasta, niin nyhtökana toimii kivasti myös lämmitettynä eli parin seuraavan päivän ateriat syntyvät samalla vaivalla. Itse asiassa päivien myötä homma vaan paranee! Ainakin, jos malttaa mikron sijaan ihan pannulla lämmitellä.

UUNIBATAATIT NYHTÖKANATÄYTTEELLÄ

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Ruokaisia paleohetkiä Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

1 kommentti

  1. Tomi Paijo says

    Moi, mistähän saisin tämän nyhtökanan ja muut (24) reseptit? Linkki ohjaa vain cashflow:n etusivulle, myöskään sisältöluettelo-linkki ei pelaa, vaan herjaa käyttöoikeuksista.

    • Moikka Tomi!

      Valitettavasti tämä kyseinen reseptivihkonen on jo poistunut yleisestä myynnistä. Mut voidaan katsoa juhannuksen jälkeen, jos keksitään jotain ;)

      Terkuin,
      Paleokaupan ja -keittiön emäntä Johanna

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.