aasialainen, Gluteeniton, Kananmunaton, Keitot, Liha, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Viljaton
Jätä kommentti

Simppeli aasialainen lihasoppa

Joko nyhtökanat on nyhdetty poskiin parempiin? ;) Jos näin on päässyt käymään, niin ei muuta kuin suunta kohti uusia keitoksia! Näin keskellä viikkoa syntyy helposti vaikka kattilallinen lämmintä lihakeittoa pitämään mielen ja kielen tyytyväisenä.

Lihakeittohan on sellainen aika perinteinen suomalainen perusruoka. Tällä kertaa tehdään kuitenkin jotain ihan muuta kuin perinteistä suomalaista soppaa! Miltäs kuulostaa lempeän mausteinen ja äärimmäisen simppeli soppa aasialaiseen tyyliin? Musta se kuulostaa juuri sopivalta näihin keleihin!

Olen aina ollut se tyyppi, joka poimii keitoista parhaat palat päältä ja saa siitä äipältä noottia. Koska keitosta kuuluu syödä kaikkea. Ei vain parhaimpia paloja.

En muista koska olen viimeksi syönyt perinteistä lihakeittoa (todistettavasti jotain sen suuntaista ainakin kevättalvella 2011 ;)), mutta sen kohdalla parhaat palat ovat tarkoittaneet aika pitkälti siistejä lihapaloja ja kylkeen hieman pottua ja porkkanaa.

Noh, näiden mausteisempien keittojen myötä tilanne on kääntynyt aika tavalla päälaelleen. Liha ja ”potut” kelpaavat kyllä edelleenkin, mutta parasta näissä keitoissa on ehdottomasti liemi! Koska se maistuu! Muullekin kuin suolalla ja pippurilla maustetulle, laimealle nesteelle.

Aasialaisesta lihakeitosta eivät ensimmäisenä loppuneetkaan lihat ja bataatinpalat, vaan liemi!

Tein aasialaisesta lihakeitosta mahdollisimman simppeliä, jotta siitä tulisi eksoottisemmasta mausta huolimatta aika arkinen ja helposti keiteltävä keskelle viikkoakin. Jos mieli tekee hippasen monipuolisempaa soppaa, niin mikään ei estä esim. kasvattamasta kasvisten kirjoa.

Ja huom! Lihan valinta vaikuttaa olennaisesti keiton valmistusaikaan! Jos aikaa on niukalti ja budjetti sen sallii, niin valitse vähän laadukkaampia naudanpaloja.

SIMPPELI AASIALAINEN LIHASOPPA

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Lihaista luolamiehen arkea Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.