Gluteeniton, Kana, Kananmunaton, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Viljaton
Comments 2

Uunibataatit nyhtökanatäytteellä

Hyvää kannattaa odottaa! Näin totesin jo Lempeästi kypsytetyn lohen yhteydessä, ja nyt saan sanoa saman uudelleen. Jos haluaa lihasta aivan takuuvarmasti suuhun sulavaa, niin vastaus löytyy miedommasta lämmöstä ja pidemmästä kypsennysajasta. Tällä tyylillä onnistuu tumpelompikin kokki loihtimaan kivan kosteaa ja maukasta lihaa. Oli kyse sitten possusta, naudasta tai kanasta. Ja kyllä, nyt puhun muodikkaasta nyhtölihasta. Pulled porked lienee nyhtölihan tunnetuin versio, mutta tällä kerralla tarjolla on mukavan mausteista pulled chickeniä eli nyhdettyä kanaa kera uunibataatin.

Nyhtölihat lienevät mun mielestä parhaimmillaan basmatiriisin kera, mutta kun tässä nyt yritetään pysyä tiukasti paleolla, niin ruokaisa uunibataattikin toimii. Ja on sikäli helppo vaihtoehto, että kypsyy pehmeäksi siinä samassa kuin kana nyhdettäväksi. Makeampi pottu on aika makea, joten jos tuntuu, ettei kanatäytteen suolaisuus riitä tasapainottamaan annosta, niin hippasen laadukasta suolaa vaan bataatin päälle.

Jos bataatti on jotenkin too much, esim. nyhtökanalounaalle, niin ihan hirvittävän helpolla pääsee kun huuhtelee parit salaatinlehdet ja lykkää niiden sisään lämmitettyä nyhtökanaa. Ehkä jotain muitakin tuoreita vihanneksia raikastamaan annosta. Jep, salaattikääröt on niin pop!

Sit ei muuta kuin hyödyntämään viikonlopun vapaa-aikaa nyhtökanan valmistukseen! Valmistus sinänsä on helppoa ja aktiivinen valmistusaikakin hoituu alta puolen tunnin, mutta uunissa kanan täytyy antaa köllötellä parisen tuntia, jotta kypsyy maukkaaksi ja helposti nyhdettäväksi. Ja mikä parasta, niin nyhtökana toimii kivasti myös lämmitettynä eli parin seuraavan päivän ateriat syntyvät samalla vaivalla. Itse asiassa päivien myötä homma vaan paranee! Ainakin, jos malttaa mikron sijaan ihan pannulla lämmitellä.

Ennakkoreseptien tilaajat voivat jälleen aukaista ja tarvittaessa myös ladata itselleen nyhtökanan ja makean uunipotun reseptisivun alla olevasta linkistä. Nyt viedään jo kolmanneksi viimeistä reseptiä! Kaksi jäljellä ja sen jälkeen on puoleen viikkoon mennessä koko paketti kasassa. Tiedoksi vielä, että jos ennakon tilaajana kaipaat lisäksi koottua reseptivihkosta, niin hold your horses! Infoan lisää, kun kaikki reseptit on tuupattu ulos =)

Jos skippasit aikanaan ennakkoreseptit, niin käypä poimimassa Paleokaupasta itsellesi tämä ja 24 muuta mukavaa paleoreseptiä (mukana myös viikon ateriasuunnitelma)! Sisällysluetteloa voi käydä vilkaisemassa täällä ja kaikki blogipostaukset löytyvät kätevästi kategoriasta TehoPaleo -reseptit.

Uunibataatit nyhtökanatäytteellä | TehoPaleo -reseptit 2/2015

Ruokaisia paleohetkiä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

2 Comments

 1. Tomi Paijo says

  Moi, mistähän saisin tämän nyhtökanan ja muut (24) reseptit? Linkki ohjaa vain cashflow:n etusivulle, myöskään sisältöluettelo-linkki ei pelaa, vaan herjaa käyttöoikeuksista.

  • Moikka Tomi!

   Valitettavasti tämä kyseinen reseptivihkonen on jo poistunut yleisestä myynnistä. Mut voidaan katsoa juhannuksen jälkeen, jos keksitään jotain ;)

   Terkuin,
   Paleokaupan ja -keittiön emäntä Johanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.