Arkistojen aarre, Gluteeniton, Kala, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Viljaton
Jätä kommentti

Salaattikääröt tonnikalatäytteellä – Hyvää helposti

Salaatinlehtien popsiminen muuttui juuri miljoona kertaa houkuttelevammaksi! Kivemmaksi, mukavammaksi, hauskemmaksi, maukkaammaksi jne.

Pelkkien salaatinlehtien puputtaminen kurkku- ja tomaattiviipaleiden kera on vaan joskus niin tylsää. Ja tavallista. Mutta lusikoipa salaatinlehtien sisään jotain sopivaa ja mieleistä täytettä, niin johan maistuu, ja päivittäinen ”pakkosalaatti” tulee rouskittua ihan huomaamatta! Muutama isompikin lehdykkä uppoaa helposti.

Ja mikä parasta, sormin! Joka säästää paitsi tiskeissä tai tiskikoneen täyttämisessä, niin tuo mieleen jotenkin myös sellaiset suolaiset herkut kuin hampurilaiset, tacot ja wrapit. Mainio korvike mäkkärille siis! ;)

Salaattikääröjä voi täytellä mielensä mukaan, mutta valitsin täytteeksi tällä kertaa helpon tonnikalan. Tai oikeastaan tonnikalasalaatin, jota voi hyvin syödä ihan sellaisenaankin tai jonkun muun sopivan kaverin kuin salaatinlehdykän kanssa.

Purkkituna ei välttämättä ole se kaikkein parhain tai terveellisin kalavalinta, mutta helppo ja nopea se on. Ja ihan ok vaihtoehto, ellei nyt ihan joka päivä vetele ruokaa purkista.

Koska todennäköisesti sen tonnikalan joukossa on jotain muutakin kuin tonnikalaa. Näin väittävät ja minä uskon. Tai ainakin haluan minimoida MAHDOLLISET riskit, joten purkkituna, kuten muutkin metalliset tai muovipinnoitetut purkkiruoat ovat aika harvinainen näky Paleokeittiössä.

Tonnikalasalaatin perusohjeessa on jälleen mukana sekä kananmunaa, että pähkinää, mutta molemmat voi halutessa jättää pois sen olennaisesti vaikuttamatta kokonaisuuteen.

Tietysti myös majoneesissa on kananmunaa, mutta käsittääkseni munattomia majoneesejakin löytyy tai on mahdollista valmistaa itse. Ilman majoneesia tämä homma ei kuitenkaan mun mielestä toimi kovin hyvin, joten kannattanee huomioida tällainen pieni, mutta olennainen detalji.

Annoskokoja tuli myös pohdittua hieman tavallista enemmän, koska tonnikalakääröt sopivat kivasti sekä lounaaksi, että välipalaksi.

Lounaalla pari kääröä lienee paikallaan, kun taas välipalaksi riittänee mukavasti yksikin. Eli jos joku miettii, että kuinka 3-6 annosta käytännössä toteutuu, niin yllä perustelut isommalle haitarille.

SALAATTIKÄÄRÖT MEHEVÄLLÄ TONNIKALATÄYTTEELLÄ

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Siistejä sormisalaattituokioita Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.