Liha, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Karjalanpaistia makealla potaatilla

Ei mikään pikaruoka, mutta maan mainio perinneruoka, jota tässä keittiössä väännettiin muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa ikinä! Ei myöskään oma suosikkini, koska possu ei edelleenkään nappaa. Ehkä ensi kerralla pelkkää naudanpaistia pataan. Ja lammasta sekaan? Mutta muuten ihan hyvää, pehmeää lihaa ja vaihteeksi jopa täyspaleota napaan. Jei!!!

3-4 ANNOKSEEN KARJALANPAISTIA TARVITSET…

  • 700 g karjalanpaistilihoja
  • 2-3 porkkanaa
  • 2-3 sipulia
  • 2-4 laakerinlehteä
  • 10- 20 kpl kokonaisia maustepippureita
  • suolaa
  • vettä

VALMISTUU…

  1. Ota lihat lämpiämään noin puolta tuntia ennen kokkikoitosta.
  2. Paloittele porkkanat ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi pataan.
  3. Lisää lihat messiin. Lihat voi myös ruskistaa pannulla ennen uuniin menoa. Näyttää kivemmalta ja pitää kuulemma lihasnesteet paremmin sisällä…?
  4. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät
  5. Lisää mausteet; laakerinlehdet, suola ja maustepippurit
  6. Pata uuniin ja kypsennystä ensin 200 asteessa ~40-50 min, jonka jälkeen lämpöä voi vähentää ~150 asteeseen. Anna hautua 3-4 tuntia. Mitä pienemmällä lämmöllä ja kauemmin lihat ovat uunissa, sen mureampaa paistia tiedossa :)
  7. Testaa lihan mureus ennen kuin toteat paistin valmiiksi.
  8. Lisukkeeksi perinteisen perunan sijaan sopii hyvin paistetulla sipulilla höystetty uunibataatti (ja smetanaa tai Creme Bonjouria ;))

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s