Liha, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Päivän lenkki – Uunikasvikset makkaralla

Viime aikoina syöminen on osoittautunut yllättävän hankalaksi. Pari kiintiötä on tullut täyteen. Jauheliha ei uppoa, kanan kanssa tekee todella tiukkaa. Mieluummin olen ilman ruokaa kun kosken edellä mainittuihin. Jotain on pitänyt henkensä pitimiksi keksiä. Ei maailman parhaita paleo -vaihtoehtoja, mutta jotain sinnepäin anyway. Vain pientä muokkausta vaille täydellistä. Käytä mielikuvitusta ja varioi!

Kun kaikki tavanomainen kaupanhyllyllä ällöttää on ryhdyttävä radikaaleihin toimenpiteisiin. Mun kohdalla se tarkoitti jokunen viikko sitten makkarapakettiin tarttumista. Ravintoaineet kohillaan, mutta valmistusaineet eivät ihan. Glukoosi, E621 ja muutamat muut E-koodit jäivät kaivelemaan omatuntoa. Mutta muuten ihan hyvä ja helppo vaihtoehto. Luotan siihen, ettei makkarapaketti kerran tai kaksi puolessa vuodessa ole kuolemaksi.

PARIIN ANNOKSEEN TARVITAAN…

 • 2 laadukasta grillimakkaraa (hah hah, kertokaa mullekin mitä ne on?!)
 • 2 paprikaa
 • 2 punasipulia
 • 2 vartta varsiselleriä
 • avokaadoöljyä
 • Provencen yrttejä
 • hippanen Himalajan suolaa

VAATIVA PROSESSI…

 1. Pilko makkarat, paprikat, sipulit ja varsiselleri uunivuokaan reilun kokoisiksi paloiksi.
 2. Lurauta päälle avokaadoöljyä.
 3. Mausta suolalla ja yrteillä.
 4. Ja uuniin… oisko ollut 175-200 astetta 40-45 minsaa. Ei jaksa ihan tarkkaan muistaa, mutta kypsyyden voi todeta kokeilemalla kasvisten pehmeyttä. Kasvikset voi myös laittaa kypsymään hieman etukäteen ja lisätä makkarat myöhemmin, jotta pysyvät mehevinä ;). Pari kertaa voi myös sekoitella öljyt pintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.