Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Taivaallinen raakasuklaa

Tänään tupsahti meiliboxiin Superfoodit.comin uusin uutiskirje, jossa oli liitteenä ”Suklaa-alkemistin käsikirja” ala Jaakko Halmetoja. Tuo käsikirja on muuten aivan loistava ja sen innoittamana valmistin tänään pitkästä aikaa itse raakasuklaata. Kun en suklaahimossani kaapeista muuta löytänyt kuin ällömakeita (ja edelleen avaamattomia ;)) joulukonvehtirasioita, jotka maistuvat suklaan sijaan pelkälle sokerille.

Suklaakokkeiluja

Tuumasta toimeen ja kaappeja katsastamaan, josko niistä löytyisi kaikki suklaakokkausta varten tarpeellinen. Ja löytyihän sieltä! Kaikkea kivaa, josta kokata! Vaikka ”Suklaa-alkemistin käsikirja” tarjoaa myös monta, arvatenkin hyvää raakasuklaareseptiä, niin päätin antaa itselleni mahdollisuuden vihdoinkin saada aikaiseksi jotain taivaallista täysin vaistonvaraisesti ja ihan omin neuvoin. Aiemmat kokeiluni ovat tuottaneet ihan ok -kamaa, mutta ei mitään niin ihmeellistä ja autuaallista, että olisin sen kummemmin onnistunut itseäni juuri raakasuklaaseen koukuttamaan. Teollinen 86% tumma suklaa on toiminut mainiosti. Itseasiassa hieman liiankin loistavasti.

Ja nyt pikaisesti ”Taivaallisen raakasuklaan” -resepti kirjoihin ja kansiin ennen kuin raakakaakaohumalan (?) haihtuessa haihtuvat myös käyttämieni ainesten muistijäljet päästä.

Taivaallinen raakasuklaa

 • kylmäpuristettua neitsyt kookosöljyä
 • kaakaovoita
 • raakakaakaojauhetta
 • lucumaa
 • hyppysellinen Himalajan suolaa
 • spirulinaa
 • jauhettua luomu vaniljaa
 • hippasen, siis tosi vähän juoksevaa hunajaa
 • aurinkokuivattua luomu taatelia ”kuutioituna”
 • murskattua saksanpähkinää
 1. Sulata rasvat vesihauteessa.
 2. Lisää sekaan jauhemaiset ainekset ja sekoita hyvin.
 3. Lisää hunaja. Sekoita taas hyvin.
 4. Kaada seos muotteihin tai alustalle. Itse käytin sopivan kokoista pakasterasiaa, koska silikonimuoteissani kiellettiin käyttämästä suklaata :o
 5. Ripottele sekaan silputut taatelit ja murskatut pähkinät.
 6. Laita koko komeus hetkeksi (tai pidemmäksi, jos siihen kykenet) jääkaappiin jähmettymään.
 7. Enjoy and feel the heaven!

Ainesten määristä en osaa oikein sanoa mitään, koska lisäilin juttuja ihan fiiliksen ja makutestien mukaan. Öljyjen suhde oli kutakuinkin 2:1 tai 3:1. Tai jotain siltä väliltä. Raakakaakaojauhetta lisäsin reippaasti, lucumaan vähän vähemmän ja spirulinaa sekä vaniljaa vielä vähemmän. Suola antoi suklaalle ihan uuden vivahteen ja taatelinpalat toimivat kivasti päämakeuttajana. Spiruliinan suhteen olin hieman epäluuloinen, mutta uskoin Jaakon opetuksiin, vaikkakin aika varovasti sitä lisäilin. Toimii!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.