Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Paleo Cake Pops (G, L, S, raw)

Nämä kakkutikkarit tuli tehtyä ja syötyäkin jo reilut parisen viikkoa sitten. Ensimmäistä kertaa ever oli kakkutikkaria nenän alla, kuten jo Kolmen suklaan konvehdit -postauksessa ehdin mainostaa. Mulla ei ole siis harmainta aavistustakaan, millaisia aitojen cake popsin pitäisi olla tai miltä maistua, joten saattaa olla, että kakkutikkari on aivan väärä nimitys näille luomuksille. Parempaakaan en keksinyt.

Mulle maistuivat kuitenkin hyvin! Loksahtava suklaakuori ja pehmeä sisus tikun nokassa. Mutta pullanpurijat eivät olleet kanssani samoilla linjoilla, hah hah! Myönnän, että ”makeutusaineet” loppuivat hieman ennen aikojaan, joten makeutta olisivat, etenkin tummasuklaakuorrutteiset popsit kaivanneet ehkä hieman lisää.

Valmistin näitä raakakakkutikkareita kahta eri makua. Taikina oli kaikissa samaa massaa, mutta kuorrutteena toimivat tiukempi tummasuklaa sekä hieman lempeämpi carob -suklaa. Suklaakuorrutteiden reseptit löytyvät täältä.

Koristelut hoituivat kolmen eri raaka-aineen voimin. Piristin tummanpuhuvia kakkutikkareita pyrörittelemällä niitä mansikkajauheessa sekä CocoVin mehiläisen siitepölyrakeissa ja kaakaonibseissä. Vähän väriä päälle!

PALEOPASSELIT CAKE POPSIT ELI RAAKAKAKKUTIKKARIT

~10 kpl

Kakkumassa

 • 70 g cashew -pähkinöitä liotettuna
 • 50 g kookosjauhoa
 • 1-2 tl CocoVin raakakaakaojauhetta
 • reilu 1 dl vettä (~1,25 dl muistaakseni)
 • 2 rkl raakahunajaa tai vaahterasiirappia (lisää tarpeen mukaan)
 • 1 tl aitovaniljajauhetta
 1. Huuhtele ja kuivaa/valuta liotetut cashew -pähkinät.
 2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta massa taikinamaiseksi. Jonkusen kerran saattaa joutua kaapimaan massaa terien ulottuville. Lisää tarvittaessa vettä tai kookosjauhoja halutun rakenteen saavuttamiseksi. Taikinan tulisi olla hieman murumaista. Itse taisin lisätä käsin hieman kookosjauhoja valmiiseen massaan.
 3. Pyörittele peruslihapullankokoisia palloja ja laita ne pakastimeen jähmettymään.
 4. Katso ”suklaakuorrutteiden” ohje täältä tai valmista omaa sillä aikaa kun kakkupallerot jähmettyvät (pakastimessa ~30 min). Omani kuorrutin vasta seuraavana päivänä turhautuneena pieleen menneestä mansikkakuorrutteesta eli pallerot viipyivät pakastimessa yön ylitse.
 5. Laita haluamasi koristevaihtoehdot esille.
 6. Kasta kakkutikun pää kuorrutteeseen ja työnnä tikku varovasti kakkupalleroon (käytin puisia grillitikkuja).
 7. Pyörittele tikun nokassa olevaa palleroa varovasti kuorrutteessa. Käytä tarvittaessa apuna lusikkaa, jolla voi valuttaa kuorrutetta myös päältä päin esim. tikun tyveen.
 8. Anna kuorrutteen jähmettyä hetken aikaa ja pyörittele sen jälkeen vielä hieman ”tahmainen” kakkutikkari koristekupissa. Taikinapallerot ovat kylmiä, joten kuorrute jähmettyy melko pikaseen.
 9. Jätä valmiit kakkutikkarit joksikin aikaa sopivan korkeaan astiaan huoneenlämpöön tasaamaan lämpöä. Itse tuikkasin valmiit suoraan jääkaappiin, jolloin suklaakuorrute kylmeni liian nopeasti ja halkesi muutamista ennen kuin tajusin jutun juonen ;)

Tältä ne sitten halki haukattuna näyttivät. Ellei tikkuja löydy, niin toimivat hyvin myös ilman tikkua jonkinlaisina suklaapalleroina =)

Popsi, popsi paleo cake popsia!

Paleokeittiö facebookissa Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö pinterestissä
Osa valmistusaineista saatu CocoVin blogiyhteistyön tiimoilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.