Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Kolmen suklaan konvehdit

Tein viime viikonloppuna Paleokeittiön fb-diggaajien kannustamana elämäni ensimmäiset kakkutikkarit eli cake popsit. Ne olivat todellakin elämäni ensimmäiset, sillä aiemmin en ollut edes elävää kakkutikkaria nähnyt! En maistanut tai haistanut. Kuvia olin kyllä katsellut ;). Kakkutikkareihin palaan myöhemmin, mutta niiden ”tuotantoprosessin” sivutuotteena syntyivät nämä kolmen suklaan konvehdit.

Valoin siis ilmavien ja pehmeiden kakkutikkarisydänten kuoret rapsakasta raakasuklaasta. Ensimmäinen yritys mansikkasuklaasta meni aivan saveen, joten koko satsi päätyi konvehdeiksi. Juoksettunut massa ei toiminut kakkutikkareiden peittona, mutta toimi konvehdeissa aivan loistavasti! Mansikkakonvehdit saivat jämistä seurakseen täyteläiset tummasuklaa- sekä hieman makeammat ja lempeämmät carob -suklaakonvehdit.

MANSIKKASUKLAAKONVEHDIT

 • 35 g cashew -pähkinöitä liotettuna
 • 1 dl (50 g) CocoVin kaakaovoita
 • 2-3 rkl vettä (ei varmaankaan välttis konvehteihin, mutta tekee kuorrutteesta juoksevampaa)
 • 2 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
 • reilu 2 rkl pakastekuivatuista mansikoista jauhettua mansikkajauhetta
 • hippunen himalajansuolaa
 1. Sulata kaakaovoi juoksevaksi vesihauteessa.
 2. Sekoita muut ainekset sileäksi massaksi blenderissä.
 3. Lisää massan joukkoon sula kaakaovoi ja surauta tasaiseksi.
 4. Kaada muotteihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.

En nyt valitettavasti muista, montako konvehtia satsista syntyi. Määrä riippuu luonnollisesti myös muoteista. Massa oli aluksi kaunista ja sileää, mutta halusinkin valmiiseen massaan hieman lisää vaaleanpunaista ja lisäsin mansikkajauhetta. Tämän jälkeen massa juoksettui. Eli jos haluat käyttää mansikkakuorrutetta esim. cake popseissa, niin älä lisää kaakaovoin lisäämisen jälkeen massaan enää mitään! Uskoisin vian olevan tässä.

Mansikkajauhetta valmistin tosiaan marketista hankkimistani pakastekuivatuista mansikoista. Kuivat mansikkapalat vaan KUIVAAN blenderiin ja jauhoksi. Huomaa, että mansikkajauhe kerää herkästi kosteutta ja paakkuuntuu, joten säilytys kuivassa ja suljetussa pussissa.

Vielä pieni vink vink! Banaaninmakuiset suklaakonvehdit syntyvät vastaavasti korvaamalla mansikkajauhe mainiolla CocoVin banaanijauheella. Banaanijauhe on suhteellisen makeaa, joten kannattaa tarkistaa muun makeutuksen tarve.

TÄYTELÄISET TUMMASUKLAAKONVEHDIT

 1. Sulata kaakaovoi juoksevaksi vesihauteessa.
 2. Lisää muut ainekset sulan kaakaovoin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
 3. Kaada muotteihin ja anna jähmettyä jääkaapissa (tai pakastimessa).

LEMPEÄMMÄT CAROB -SUKLAAKONVEHDIT

Valmista samoin kuin tummasuklaakonvehdit yllä.

Jos haluat konvehteihin mansikkahuiput, niin ripottele suklaamuottien pohjalle mansikkajauhetta ja kaada suklaamassa päälle.

Minä halusin kunnolla loksahtavaa suklaata, joten käytin kaakaokonvehdeissa vain kaakaovoita. Jos haluat pehmeämpää (ja nopeammin sulavaa ;)), niin korvaa osa kaakaovoista kookosöljyllä. Ja ellei kaakaovoita löydy kaapista voi sen korvata kokonaan kookosöljyllä.

Toivottavasti kaikki mitat menivät oikein. En taaskaan muistanut valmistusvaiheessa kirjata mitään ylös, joten yritin nyt epätoivoisesti jotain vanhoilla aivoilla miltei viikon takaa muistella. Onneksi suklaiden kanssa ei ole niin tarkkaa vaan aina on varaa säveltää. Säveltäminen on jopa suositeltavaa! Näin syntyvät parhaiten omaan makuun sopivat suklaat. Paremmin kuin pilkun tarkasti nuotteja seuraamalla. Joten…

…INSPIROIDU JA SÄVELLÄ SUKLAATA!

Paleokeittiö facebookissa Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö pinterestissä
Konvehtien valmistusta tukemassa CocoVi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.