Kyselyt / keskustelut, Reseptit, SEMIPALEO, Tuotekatsaukset
Jätä kommentti

Ranskalainen gourmet purkissa – St. Dalfour

Tämän viikon iHerb -toimituksen mukana, sulassa sovussa maca-, viher- ja sienikahvijauheiden kanssa, saapui maailman suloisin pieni yllätys. Eikä se pahaakaan ollut! Minihillopurkki. Sen sisältö. Ranskalainen vadelma-granaattiomenahillo. Purkin jätin syömättä. Ja maltoinpa maistiaisten jälkeen jättää puolet 28 gramman sisällöstäkin parempiin hetkiin. Suunnitelmissa on joku kaunis päivä herkutella paistetulla vuohenjuustolla kera minihillon =)

Paleokeittiössä ei paljon hilloa näy. Ei siksi, että paremmissa vaihtoehdoissa mitään pahaa olisi. En vaan keksi montaa ruokaa, jonka hillo kruunaisi. Ehkäpä Amerikkalaiset pannukakut. Tosin nekin ovat harvinainen herkku tässä keittiössä ja maistuvat oikein hyvin tuore- tai pakastemarjojen kera. Sitten on tietysti se heikkojen herkku, vuohenjuusto, johon St. Dalfourin valikoimista valitsisin ehkä appelsiini-inkiväärihillon. Inkivääri vaan on mun suosikki. Antaa pikkusen potkua. Ja paholaisen hillo, jonka kotikutoisesta versiosta olen haaveillut jo pitkään! Some day… =) Paholaisen hilloa tulee yleensä nautittua ravintolakeikoilla. Jos sellaista vaan on saatavilla. Ja onnekseni tuhokseni lemppari ”salaattibaarin” vaihtoehtoihin paholaisen hillo sisältyy ihan veloituksetta. Lucky me! Or not. ”Baaria” en paljasta. Odottelen edustavia kuvia, jotta saadaan tästä paikallisesta paikasta ihan oma postaus. Kotiseutumarkkinointia.

Asia eksyi. Jos joku on makeista marja-/hedelmähilloista innostunut enemmänkin, niin ehkä kannattaisi keitellä hillot itse tai valita jokin St. Dalfourin vaihtoehdoista. En niistä mitään kovin vaarallista löytänyt. Ei lisättyä sokeria, ei säilöntäaineita. Hyytelöimisaineena pektiini. Makeuttajana makeuttamaton rypälemehu. Sitruunamehua ja marjat ja/tai hedelmät päälle. Makujakin löytyy joka lähtöön. Vain luomu puuttuu! Käsittääkseni purkit löytyvät myös ihan perusmarketista. IHerbistä ehkä edullisemmin. Noin 2,40€ purnukka. Normikoko, ei mini. Sen saa veloituksetta. IHerbistä ;)

Käytätkö hilloja? Missä? Miten? Teetkö itse vai valitsetko valmista? Mitä?P.S. Eilen eräs rakas valmennettavani kyseli majoneesireseptin perään. Vinkkasin Apinakeittiön mayoon. Mutta ehkäpä aiheen tiimoilta on jotain kokeilua luvassa. Mitäpä sitä ei valmennettavien eteen tekisi ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.