Kasvikset, Liha, Reseptit, TÄYSPALEO
Comment 1

Kukkiksen kanssa ”super-upeet”

Tämä postaus on odottanut vuoroaan forever and ever, joten tuupataan se nyt vihdoin pihalle!

Pariin otteeseen olen syksyn mittaan ilhaduttanut illallisiani kukkakaalimuusilla. Tai virallisemmin pyreellä. Kerran tuoreista kukkakaaleista valmistettuna ja toisella pakasteista, koska kaupan kukkakaalitarjonta oli tuolloin kerrassaan surkea, kun olin päättänyt tätä helppoa herkkua valmistaa. Perusohjetta on helppo varioida erilaisin kasviksin. Pakasteversio syntyikin puhtaan kukkakaalipussin (450 g) ja kukkakaali-parsakaali-porkkana -pussin (450 g) sekoituksena. Erityisesti parsakaali sopii hyvin kukkiksen kaveriksi.

Kukkakaalipyre (3-4 annosta)

Näillä tavallisimmin mennään…

  • kukkakaalia ~ 900 g tuoreena tai pakasteena
  • 1 sipuli
  • kookoskermaa
  • (meijerivoita)
  • mausteeksi tuoretta persiljasilppua ja suolaa

Keitä kukkakaali ja sipuli pehmeiksi. Siis ihan pehmeiksi. Kaada suolalla maustettu keitinvesi pois ja soseuta alustavasti sauvasekoittimella. Lisää halutessa nokare (tai kimpale ;)) voita ja luraus kookoskermaa. Surauta kiiltävän sileäksi (edellyttää voita). Mausta suolalla ja persiljalla. Sekoita käsin. Kauhalla tai lusikalla.

Kyytipojaksi sopivat kivasti super-upeet nopeet jauhelihapihvit kera valkosipulihapankaalin ja tomaatin.

Super-nopeet jauhelihapihvit syntyvät kädenkäänteessä. Paitsi nopeasti, niin myös yksinkertaisesti. Vielä nopeammin pääset, jos jätät sipulit kuullottamatta. Mä en pidä rouskuvista sipulinpalasista mun jauhelihapihveissä, joten tavallisesti kuullotan ne kookosöljyssä ennen taikinaan lisäämistä.

Simppelit jauhelihapihvit (6 keskikokoista pihviä, 3 annosta)

  • reilu 400 g jauhelihaa (luomu)
  • 1 pienehkö punasipuli
  • 1 kananmuna (luomu)
  • mausteeksi persiljasilppua, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kuullota tarvittaessa sipuli kookosöljyssä. Valmista jauhelihataikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pyöritä sopivan kokoisiksi palloiksi ja litistä pallot pihveiksi. Paista pannulla molemmin puolin kypsäksi.

Mehevämpi versio löytyy täältä.

Siinähän sitä taas oli. Puolen viikon pöperöt =)

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Terveellistä ruokaa kukkaron Matilla | Joni Jaakkola

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.