Pitkästä aikaa reseptipostausta. Tai ylipäätään mitään postausta. Feisbuukki toimii nopeammin ;). Mutta on huono väline reseptien jakoon. On tässä muutakin tullut alkutalven mittaan kokkailtua, mm. aivan loistavaa paneroitua kampelafilettä. Aika vaan on ollut kortilla. Tai jaksaminen. Tai viitsiminen. Selityksiä, I know.. hah hah! Whåtever! Tänään, tässä ja nyt kuitenkin mehevät jauhelihapihvit paleo tyyliin! Tällä kertaa vaistojen viemänä kaappien antimista ja ihan omasta päästä.
Ainekset
- ~400 g luomujauhelihaa (kukin käyttäköön sitä minkä parhaaksi kokee, itsellä Herefordin pihvilihaa vielä pakkasesta)
- ~0,5 dl kookosmaitoa tai -kermaa
- ~0,5 dl mantelijauhoa
- 1 luomumuna
- tuoretta persiljaa
- sipulia maun mukaan
- tuoretta paprikaa maun mukaan (~1/4 paprika meni tänään)
- Himalajan suolaa
- maustepippuria
- chilimaustesekoitusta
Näin se käy!
Tumpelommaltakin… ;)
- Sekoita kookosmaito tai -kerma mantelijauhojen kanssa. Anna turvota hetki.
- Lisää silputtu persilja, muna ja mausteet. Sekoita.
- Kuullota pieneksi kuutioitu paprika ja sipuli pannulla.
- Lisää seokseen jauheliha sekä pannulla pehmennyt sipuli-paprika -seos.
- Vaivaa taikina tasaiseksi. Joo, ällöhommaa, mutta somebody`s gotta do it!
- Pyöräytä kostutetuissa käsissä isot lihapullat, jotka painelet pihveiksi. Koolla ei ole väliä. Toinen tykkää isommista. Minä väänsin 10 pientä, 60-65 grammasia, joita syö kivasti kolme kerralla. Ei lopu heti kesken.
- Ruskista pihvelöt molemmin puolin pannulla.
- Siirrä pannulta uunipellille ja uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi pariinsataan asteeseen kypsymään.
- B-Eat it! Höyrytettyjen tai soseutettujen kasvisten kanssa. Mun lemppari on kukkakaali-parsakaalikombo. Yleensä höyrytettynä ja suolattuna. Valkosipulimajoneesin kera. Koska olen edelleen laiska ja nähnyt jo riittämiin vaivaa piffien pyöräyttämisessä.