Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Vihreä syyspirtelö

PaleoKeittiössä on ollut hiljaista. On hiljaista. Paristakin syystä.

Ensinnäkin olen yrittänyt päästä helpolla, ja syönyt ”näitä samoja vanhoja” ruokia; uunikasviksia tai jotain kasvissosetta kera lihan, kalan tai kalkkunan. Ei siis mitään uutta. Nyt eivät vaan keittiöhommat nappaa. Kalamieskin tietää, että ei aina nappaa. Olen siirtynyt talvikauden aterioihin ja näillä mennään kunnes kyllästys iskee.

Toisekseen purukalustoni on ollut tällä viikolla siinä kunnossa, että sillä ei ole tehnyt mieli syödä yhtään mitään! Ruokavalio on ollut nestevoittoista ja harmittavan vähäproteiinista. En tiedä, johtuuko suun kipuilusta vai mistä, mutta ylipäätään ruoka ei nyt maistu ollenkaan. Syön, koska mun täytyy syödä. Onko ihan pakko?! No on, koska mun täytyy saada ravinteita, jotta haavat paranevat ja saan itseni jälleen kuntoon. Operaatio kun tuntuu vaikuttaneen vointiin melko kokonaisvaltaisesti. En ole varma kuuluuko asiaan vai pitäisikö huolestua. Josko muutaman päivän vielä katselen ja yritän piristyä. En osaa selittää sen kummemmin, mutta olo on vaan kipeä. En ole flunssassa, mutta silti tuntuu kuin olisin. Veto veks ja kaikenlaista pientä oiretta siellä sun täällä. Haluan entisen minäni takaisin! Pian!

Tänään tuli kuitenkin pyöräytettyä sen verran maukasta viherpirtelöä, että täytyy raapustaa resepti muistiin. En tiedä mikä siitä teki niin erityisen maukasta, koska perusraaka-aineet ovat vanhoja tuttuja hunajaa lukuunottamatta; en ole koskaan aiemmin makeuttanut pirtelöä hunajalla. Muistaakseni. Tai en ainakaan laatuhunajalla. Sain ensikertaa käsiini myös luomulaatuista varsiselleriä. Siinäkö se salaisuus? ;)

Melko sekalainen vihreä soppa (4 annosta)

 • 100 g villivadelmia
 • 1 luomuomena
 • 1 salaatti
 • pinaattia
 • tukko persiljaa
 • 1 kurkku
 • 2 vartta luomuselleriä
 • pala tuoretta inkivääriä
 • puolikas sitruuna
 • reilu 1 tl laatuhunajaa
 • 1 tl himalajansuolaa
 • vettä notkistamiseen
Tehosekoittimen kautta suuhun ja loput lasipullossa jääkaappiin seuraavaa sessiota varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.