Kananmuna, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Savuinen halloumi-munakas

Lähimarkettien hyllyt ovat tarjoilleet pelkkää tyhjää viikkokausia kohdassa luomupekoni. Kyselinkin jo pekonin perään, mutta ilmeisesti sitä ei nyt toistaiseksi ole, eikä tule, koska myyntierät ovat kuulemma niin suuria, että hävikkiä syntyy. Hmmm… Noh, näin se kauppias sanoi ja sitä on nyt uskominen. Menkää ihmiset kauppaan ja ostakaa luomupekonia! Jotta mäkin saan.

Koska peruspekoni ei ole enää vaihtoehto, niin tilalle oli keksittävä jotain muuta arkipäivän brunssille. Keksin Someron aitopalvikinkun. Ihanan savuista ja mureaa, mutta hippasen suolaista mun makuun. Jep, mulla on ongelma; suola ja sokeri, jotka jollain tapaa taitavat korostua mun makunystyröissä. Muut kun tuntuvat olevan tyytyväisiä ja minä ainoana jaksan valittaa ruoan liiasta suolaisuudesta tai makeudesta.

Muna-pekoni -brunssin korvikkeena toimii nyt toistaiseksi savuinen halloumi -munakas.

  • noin sentin siivu halloumia kuutioituna
  • sopivasti aitoa, somerolaista saunapalvikinkkua kuutioituna
  • munakasmassa; 1 luomumuna + 2 valkuaista + luraus kookoskermaa (tai tavallista täyskermaa), mausteeksi rouhittua mustapippuria ja silputtua ruohosipulia
Kuutioidut ruoka-aineet olen paistanut ensin pannulla. Tällä hetkellä meijerivoissa, koska kookosöljy seilaa par`aikaa jossain päin Atlanttia. Päälle munamassa. Annetaan hyytyä miedolla lämmöllä, taitellaan puolikuun muotoon ja kumotaan lautaselle. Sisuksen jätän mielellään hieman tytiseväksi.

Kaveriksi lautaselle kasvisten virkaa toimittamaan ovat kelvanneet coleslaw`n jämät tai luomuhapankaali. Varhaiskaalista tulee nyt muuten aivan tajuttoman maukasta coleslaw`ta! Suosittelen testaamaan =)

Tuota coleslaw -reseptiä olen tuunannut matkan varrella sen verran, että korvaan nykyään creme fraichen smetanalla ja hunajan sijaan olen makeuttanut ihka oikealla intiaanisokerilla. Yksi reilu teelusikallinen riittää tuohon annokseen hyvin. Myös valkoviinietikan määrää olen hippasen lisäillyt. Kyllä, viinietikka ja sitruuna addiktoivat edelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.