Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvikset, Lisukkeet, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo kesäkurpitsahöystö – Lisukkeeksi tai lämpimään salaattiin halloumin heilaksi

Sitruunankuorella ja tillillä maustettu kesäkurpitsapaistos on helppoa ja herkullista arkiruokaa. Syö sellaisenaan, käytä lisukkeena tai nostele paistetun halloumin kanssa kevyelle rucolapedille kera sitruunaisen ja tillisen jogurttikastikkeen.

Iskihän se sieltä – kesäkurpitsainnostus! Hieman aloin jo huolestumaan kun ei pitkulaista kurpitsaa alkanut emännän keittiöön kuulumaan. Nyt kuuluu. On jo parisen viikkoa kurkun oloinen kurpitsa lautasella viihtynyt – niin kuutioituna, viipaloituna kuin suikaleiksi veisteltynäkin.

Kyllä, olen mitä suurimmassa määrin kausi-ihminen. Kun jokin ruoka inspiroi, niin sitä syödään – useampi päivä, jopa pari viikkoa peräjälkeen. Kunnes uusi inspis iskee – tai kyllästyminen pakottaa inspiroitumaan jostain muusta.

Viehättävät kesäkurpitsankukat ovat elokuun edetessä muuttuneet hiljalleen lautasella tutummiksi pötkylöiksi. Kukatkin ovat täytettyinä ja friteerattuina tai öljyssä paistettuina herkkua. Siihen puuhaan ei ole emäntä vielä ryhtynyt – ehkä ensi kesänä?

Kuvat naapurin pellolta.

Olen laiska ruoanlaittaja. Se ei liene yllätys kenellekään.

Käytännössä laiskuus ilmenee nopeina ja helppoina kokkausina. Usein myös sen verran isoina määrinä, että vähintään kolmeksi päiväksi piisaa. Paitsi jos on nopeaakin nopeampaa. Tai maku tai rakenne säilytyksestä sekä mahdollisesta seuraavan päivän lämmityksestä kovasti kärsii.

Kesäkurpitsahöystöä ei kannata säilöä. Jogurttikastiketta sen sijaan kannattaa sekoittella isompi satsi säilöön.

Laiskuus yhdistettynä nautiskelijaan ei ole helppo yhtälö – aina. Useimmiten se kuitenkin on. Pienellä vaivalla ja muutamalla makua muokkaavalla raaka-aineella terveempikin ruokakokemus paranee potenssiin sata.

Matka tähän pisteeseen on ollut pitkä – ja tarina toinen. Mielenkiinnolla kuitenkin odottelen, mihin vuodet tulevat kehitystä vievät. Paluuta pelkkien makroravinteiden tuijotteluun tuskin on.

Alustus pitkä, asia seuraava.

Keäskurpitsa on monipuolinen, helppo ja herkullinen kasvis. Kelpaa raakana tai monin eri tavoin kypsennettynä. Kaipaa usein kohtuullisen reippaasti suolaa. Jotta maistuu – joltain. Mielellään mukaan myös jotain yrttiä ja muuta maustetta.

Pikainen tillillä ja sitruunankuorella maustettu kesäkurpitsahöystö passaa lämpimään salaattiin halloumin heilaksi – tai lisukkeeksi.

Vaikka vaalean kalan kanssa. Yksinkertaista ja yksinkertaisesti hyvää.

LÄMMIN KESÄKURPITSA-HALLOUMISALAATTI JOGURTTIKASTIKKEELLA

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Katso myös nämä nopeat kesäkurpitsaohjeet!

Seurustellaan somessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.