Juomat, Lifestyle, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Juomalla hyvä olo

Koska TehoPaleo30:n tavoitteena on ensisijaisesti puhdistaa ja virkistää kehontoimintoja, niin olenpa kaivanut esiin myös muita puhdistumisen tukitoimenpiteitä kuin elimistöä tukevan ja tulehdustekijät minimoivan ruokavalion. 11 päivän detox -kuuri on vielä matkalla valtameren ylitse. Palaan aiheeseen kunhan pääsen testaamaan. Kyseessä on luonnollisiin yrtteihin perustuva puhdistuspaketti.

Viikon verran olen kuitenkin ehtinyt nesteyttämään itseäni pitkästä aikaa nesteellä, jota itse kutsun alkalisoiduksi vedeksi (ei-tieteellinen termi!). Kuinka alkalisoivaa se todellisuudessa on, en tiedä. PH -liuskoillahan tuo selviäisi, jos selvittäminen tuntuisi tarpeelliselta. Tällä hetkellä ei tunnu. Absoluuttisesti alkalisoivaa tai ei, ihan sama. Hyvältä sen nauttiminen kuitenkin tuntuu, vaikka elämä täällä räkäpaperien keskellä limaa keuhkoista köhien ei niin kovin loistokasta olekaan. Jo parin kolmen TehoPaleo30 -päivän jälkeen kasvojen iho näyttää sileämmältä ja kuulaammalta. Eikä näppyjäkään näyttäisi olevan yhtä paljon. Tämä siitä huolimatta, että olen viettänyt viimeiset neljä päivää neljän seinän sisällä vailla raikasta ulkoilmaa. Saattaa myös olla, että hormonit vaan hyrräävät tällä hetkellä suosiollisessa vaiheessa. Jatkan asian seuraamista.

Sen sijaan alkalisoituun veteen liittyy eräs aivan varmasti myönteinen muutos. Hampaat ovat valkaistuneet. Tämä tapahtui jo hyvin nopeasti veden tuunaamisen jälkeen. Mun hampaiden kiille on kulunut ikävästi (ei, en ole koskaan oksennellut ruokaani ja juomaakin reippaasti alta 10 kertaa 40 vuotisen taipaleeni aikana ;)) ja ne tahtovat imeä itseensä kaiken vähänkin voimakkaamman värin, esim. punaviinin, kahvin, mustikan yms. Värjäytyminen esim. mustikasta ei ole vain tilapäistä vaan pinttyvää, jota en ole hammastahnoilla harjaamalla saanut katoamaan. Nyt pelkästään alkalisoidun veden juominen sai ”tahrat” katoamaan. Ei yllätys sinänsä, mutta asia, jota en tullut ajatelleeksi. Ei sitä turhaan ruokasoodalla hampaita valkaista! ;)

Paino on pudonnut vajaassa viikossa puolisen kiloa. Kyse lienee enemmän liikkumattomuuden sekä vähäisten hiilihydraattien ja ruokamäärän aiheuttamasta nestepoistumasta kuin rasvan menetyksestä. Painonpudotukseen ei sinänsä ole tarvetta, mutta ei kai kukaan sopivasti lihava nainen sitä pahitteeksikaan pistä =D. Se ei nyt tällä kertaa ole kuitenkaan tavoitteena vaan ainoastaan positiivinen lieveilmiö, jos näin pääsee käymään. Tässä on menty vammoja parannellessa ja satunnaisia kävelylenkkejä lukuunottamatta miltei kokonaan treenaamatta jo pidemmän aikaa, joten tilanteen huomioiden esteettiset tavoitteet tuntuisivat hölmöiltä.

Tulipas pitkä sepustus kun oikeastaan tarkoituksena oli vaan kirjata alkalisoivan veden ohje ylös ;)

Alkalisoiva vesi

  • 1 litra vettä (käytän pullotettua)
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl himalajansuolaa
  • 1 rkl zeoliittisavea
  • (tuoretta minttua)

Yleensä teen useamman litran kerralla, mutta tästä litran reseptistä on helppo kertailla ainesosia tarpeen mukaan. Jos en käytä minttua, niin puristan vaan sitruunamehun ja sekoitan kaikki ainekset veden joukkoon. Jos haluan mukaan minttua, niin käytän tehosekoitinta, johon heitän ainekset pieneen vesimäärään (ehkä pari desiä) ja silpuksi ennen lisäämistä veden joukkoon. Tällöin hyödynnän myös sitruunan kokonaisena. Kuorittuna tosin ;). Toki mintunlehdet voi heittää sellaisenaankin veden joukkoon, mutta tällöin niiden juominen on vaan epämukavampaa eikä veden makukaan yhtä minttuinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.