Kasvikset, Liha, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Uuniruska

Ruskan väritulitus on vallannut paitsi pihat ja puutarhat, niin myös uunin. Talvea kohti tallustaessa lämmin uuniruoka alkaa houkuttaa tuoretta ja viileää enemmän. Eilen valmistuivat syksyn ensimmäiset, värikkäät uunikasvikset. Ah, niin kaunista! Ja lempeän maukasta.

Syksyn ruskaiset uunikasvikset

porkkanaa
punasipulia
kesäkurpitsaa
keltaista ja punaista paprikaa
miniluumutomaatteja
valkosipulinkynsiä
oliiviöljyä (reippaasti!)
balsamico -viinietikkaa
suolaa ja pippuria
Provencen yrttisekoitusta

Pilko kasvikset uunivuokaan. Muut paitsi minitomaatit, jotka kannattaa lisätä vasta 15-20 minuuttia ennen arvioitua valmistumisaikaa. Hukuta oliiviöljyyn. Vähän maltillisemmin balsamicoa. Lisää mausteet. Kierittele kasvikset yltäpäältä öljyyn ja mausteisiin. Kypsytä 200-225 asteisessa uunissa kasviksista riippuen 40-60 minuuttia (kokeile pehmeys). Sekoittele ainakin kerran kypsennyksen aikana. Porkkana oli vielä tunnin jälkeenkin hippasen liian ”al dente”, kun taas muut kasvikset osoittivat liiallisen pehmenemisen merkkejä. Ehkä uunijuurekset on parasta pitää kasviksista erillään…

Samalla uuninlämmityksellä valmistuivat kasvisten kyytipojaksi jauhelihapihvit. Täyspaleota! Ilman smetanaa. Kun kerta TehoPaleolla mennään ;)

Melko syksyistä väriä lautasella, vai mitä olet mieltä? Sellaista sopivasti loppusyksyn haalistamaa meininkiä =)

Täysveriset luolanaisen jauhelihapihvit

  • ~400 g Hereford -jauhelihaa (pakkasesta)
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 luomukananmuna
  • loraus kookoskermaa
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
  • tuoretta persiljaa

Kuullota sipulit kookosöljyssä. Vaivaa kaikki ainekset sekaisin. Taputtele pihveiksi uunipellille (tein 4 isohkoa pihviä, pannulla samasta satsista tulee 6 pienempää). Lykkää kasvisten seuraksi uuniin ~20-30 minuutiksi (200 astetta) tai kunnes ovat sopivasti kypsyneet.


P.S. Jos ruokapäiväkirja kiinnostaa, niin ensi viikolla kannattaa piipahdella Paleokeittiössä. Aikomuksena on nimittäin huomisesta alkaen pitää viikon verran ruokapäiväkirjaa erään pienen oheisproggiksen tiimoilta ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.