Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Vihreää voimaa viljelmiltä

Mulla on oma viljelmä. Kasvattelen parvekkeella vihreää voimaa nimeltä ohranoras. Sadon korjaan sopivin väliajoin ”mehustaakseni” siitä elimistöä ravitsevia ohranorasshotteja. Yhdestä sadosta tulee 3-4 hieman vedellä laimennettua shottia. Eikä tämän tavaran kanssa kannatakaan ahnehtia. On sen verran stydiä kamaa, että vatsan saa isolla annoksella sekaisin varmasti.

Saksilla sato poikki, kissankarvojen huuhtelu ja nippu tehosekoittimeen! Sen verran täytyy lisätä vettä, että ruohot alkavat pilkkoutua teriin. Mausteeksi olen lisännyt viipaleen sitruunaa ja hiukkasen suolaakin. Kannattaa antaa sekoittimen käydä hyvä tovi, jotta lehtivihreät irtoavat. Mehustin olisi varmasti ihanteellisin ratkaisu, mutta sujuu se näinkin. Silppuamisvaiheen jälkeen siivilöimisvaihe eli ruohon kuituiset osat pois mehusta. Vihreä voima on valmista!

Shotti tai kaksi päivässä pitää mielen virkeänä ja kropan voimissaan. Ei mikään gourmet -elämys kuitenkaan. Ruohollehan vihreä voima maistuu. Kaikkeen tottuu. Give it a try! Taatusti tehokkaampaa tuoreena kuin jauhoista juoma värkättynä. Kovin kauan ei kannata säilytellä, mutta pakastaminenkin onnistuu.

Miksi orasvihreää?

  • kehoa alkalisoiva
  • kudoksia uudistava ja puhdistava
  • sisältää vitamiineja, kivennäisaineita, mineraaleja sekä…
  • klorofylliä eli lehtivihreää –> mm. positiiviset vaikutukset vereen
  • parantaa ruoansulatusta
  • energisöi elämää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.