Salaattikausi jatkuu Paleokeittiössä! Viime viikolla olen tosin siirtynyt merellisiin tunnelmiin. Loimulohesta tonnikalaan. Vaihtelu pitää virkeänä! Vaikka vannoin, etten enää purkkitunaan bisfenoli-A:n pelossa koske. Enkä ole koskenutkaan! Hetkeen. Kohtuudella tästä eteenkinpäin.
Tämä merellinen salaatti on mielenkiintoinen muutaman muunkin seikan kuin tonnikalaboikotin päättymisen vuoksi. Lautaselta löytyy nimittäin pari päivän suurta herkkua, joita en vielä muutama vuosi sitten suostunut suuhuni laittamaan. Se toinen on… avokado. Ja se toinen… on katkarapu. Kummastakaan en tahdo saada tarpeekseni. Avokadoa kuluukin melkeinpä pari kappaletta päivässä. Ihan sellaisenaan suuhun lusikoiden, viherpirtelössä tai salaatin seassa. Katkarapuja hieman hillitymmin. On se keho vaan ihmeellinen! Ei lakkaa yllättämästä, vaikka vuosia takana jo tarpeeksi.
Päivän hittisalaatti koostui tällä kertaa…
- lollorosso -salaatista
- kurkusta
- kirsikkatomaateista
- puolikkaasta avokadosta
- keitetystä luomumunasta
- veteen säilötystä vaaleasta tonnikalasta
- kasasta isoja katkiksia
- Felixin mango-chili -kastikkeesta (tiukkapipopaleolistin on syytä jättää tämä pois tai korvata vaikka home-made majoneesilla tai sitruunaisella oliiviöljyllä)