Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Suklainen appelsiini

Pikapikapostaus! Juttuja olisi jaettavaksi enemmänkin, mutta elämä pitää kiireisenä. Hyvä niin. Ja huono.

Kuvassa ei niin herkullisen näköinen, mutta herkullinen appelsiini-kaakao -pirtelö. Olisihan siihen voinut lasin kylkeen tökätä kauniin oranssisen appelsiiniviipaleen ja ripotella päälle kaakaonibsejä kuvaa koristamaan, mutta tämä on tosikeittiötä. En ehdi miettimään esteettisiä asioita kuin jälkikäteen. Silloin on armotta liian myöhäistä. Makunautinto menee näkönautinnon edelle. Ja nälkä on perustarve. Kauneus katsojan silmissä. Kaunista on se, mikä maistuu hyvältä. Ja ravitsee. Kehoa ja mieltä =)

Lupauduin valmistamaan lauantain herkkuaamiaiselle appelsiinimehua my style. Kaakaon sekaantuminen appelsiiniin oli vahinko. Intuitio kuljetti tällä kertaa tähän suuntaan. Tavoitteena oli valmistaa inkiväärillä terästetty appelsiinipirtelö. Suklaa eksyi mukaan vahingossa. Ja inkivääri sabotoi lopputulosta. Jos kokeilette, niin jättäkää tämä terveyspommi seuraavaan kertaan.

Kaksi isohkoa annosta syntyi näillä eväillä…

  • kolme kuorittua appelsiinia
  • vajaa ruokalusikallinen raakakaakaojauhetta
  • vajaa ruokalusikallinen raakakaakaorouhetta
  • (pikku pala tuoretta inkivääriä)
  • (vettä)
Kuoritut appelsiinit kera inkiväärin tehosekoittimeen ja soseeksi. Mausteeksi kaakaojauhetta ja vain muutama surautus kaakaonibseille, jotta jää hieman rouhetta hampaankoloon. Appelsiinit olivat tällä kertaa omaan makuun liian makeita. Vesi hoiti laimennuksen.
Ah, mikä jälkkäri muun mätön jatkeeksi! Muista herkkulauantain nautinnoista(?) lisää myöhemmin ;) Tästä päivästä oli paleo kaukana! Mutta olin sen ansainnut. Kaiketi ansaitsin myös ei niin mukavat jälkiseuraamukset. Never again! Ehkä seuraavana herkkulauantaina ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.