Kuten yllä olevista kuvista näkyy, niin on Paleokeittiössä tällä hetkellä hippasen tylsää. Onneksi kuitenkin vain reseptiosiossa. Muutoin keittiö on täynnä jännittäviä uusia suunnitelmia ;)
Viime aikoina lautaselta on tarjoiltu salaattia. Salaattia. Ja salaattia. Ei ehtaa sillisalaattia, mutta sekalainen valikoima salaattia. Siis sillisalaattia. Kovin mielikuvituksetonta, mutta hyvää ja helppoa. Edelleen uppoaa, eikä tarvitse kauppareissuilla pohtia, mitäkö kärryyn tänään lataisi. Ainoa huono puoli on tavallista useammat kauppavaellukset. Salaatit eivät kovin kauan tuoreena viileässäkään säily. Nahjuuntuneita on ikävä syödä.
Salaatin koostaminen ei paljon vinkkiä kaipaa, mutta näin homma tällä hetkellä Paleokeittiössä sujuu periaatteella ”valitse kustakin kategoriasta tämä tai joku tai jotkut näistä”. Mahdollisuuksien mukaan luomuna. Tai sitten ei.
Salaattipohja
- tammenlehtisalaatti
- frisee -salaatti
- lollo rosso
- jääsalaatti
- pinaatti
- vuonankaali
- rucola
- basilika
- kirsikka- tai miniluumitomaatti, harvemmin pelkkä perustomaatti
- tummanvihreä kurkku
- punainen paprika
- kukkakaali
- loimu- tai lämminsavulohi (mieluiten naturel, aina ei saa =/)
- naturel kanan tai kalkkunan rintafilee (laiskoihin hetkiin Korpelaa)
- pekoni (muut lihat töksää edelleen ja juustot toistaiseksi hyllyllä)
- kananmuna
- Felix Special mango-chili
- oliiviöljy
- balsami- tai valkoviinietikka
- sitruunamehu
- luomu majoneesi
- Himalajan suola ja/tai mustapippurirouhe