Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Vihreä kevätpirtelö

Vihdoinkin on se aika vuodesta, että enää ei tarvitse turvautua vain kaupan tai pakastimen vihannesvalikoimiin. Suoraan luonnosta ja puutarhasta saa oivia aineksia viherpirtelöiden tekoon. Ilmaiseksi!

Nokkonen

Korkkasin eilen oman luonnoantimien kauden. Pirtelöähän siitä syntyi, voimakkaan vihreää kevätpirtelöä!

Tehosekoittimen teriin joutui tällä kertaa…

  • iso nippu tuoretta nokkosta
  • pari vartta raparperia äipän puutarhasta
  • puolitoista kurkkua
  • 1 avokado
  • pari rkl hamppuproteiinia
  • kuorittu sitruuna
  • palanen inkivääriä
  • seesaminsiemeniä
  • Himalajan suolaa
  • lähdevettä

Kevään ensimmäinen kokeilu menee usein vähän reisille. Niin tälläkin kertaa; nokkosta tuli tupattua aivan liikaa ja maku oli sen mukainen. Vihreä! Nokkonen on hyvää. Kohtuudella. Into pinkeänä homma vaan luiskahti ahnehtimisen puolelle. Nokkosen makua en osaa muutoin kuvailla kuin vihreäksi. Se tuoksuukin vihreältä. Ja vihreä tekee keholle hyvää! Iso puntti vihreää ja kirpeää raparperia sai kyllä näin äkkisältään vatsan mukavasti sekaisin, joten totutelkaahan varovasti. Ei aloittelijoille! ;)

Oletko sinä käynyt jo poimimassa kevään ensimmäiset nokkoset? Mitä niistä syntyi?


Miksi raparperia ja nokkosta?

Raparperi

  • kuitua
  • C-vitamiinia
  • kalsiumia (jonka vaikutuksia oksaalihappo tosin heikentää)
  • polyfenoleja
  • laksatiivinen
  • lehdet myrkyllisiä
  • ei suositella munuaiskivistä kärsiville
Nokkonen
  • rautaa
  • kaliumia ja kalsiumia
  • vitamiineja (C, B, K)
  • amiineja, flavonoideja, karotenoideja ja klorofylliä
  • edistää ruoansulatusta
  • vahvistaa vastustuskykyä
  • torjuu allergioita
  • poistaa nestettä
  • positiivisia vaikutuksia verenpaineeseen ja verensokeriin
  • lue lisää… ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.