Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Pähkinätön, Pirtelöt, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Jalopenoa pirtelöön

Pirtelöiden aika ei ole ohi! Vaikka suurin seksikkyys lienee jo tiessään.

Täytyy myöntää, että nykyään pirtelöitä tulee popsittua ihan liian vähän ja enemmän kausittain kuin säntillisesti. Pirtelöt ovat kuitenkin nopeaa ja helppoa terveysruokaa. Keho ja mieli kiittää aina kun saa kulautettua ison lasillisen vihreää kurkusta alas.

Tämä on ollut mun koko kesän suosikkipirtelö. Pääsin jo kivasti pirtelöiden makuun ja onnistuin rakentamaan niiden ympärille ruokarutiinin, joka soljui päivästä toiseen eteenpäin ihan itsekseen. Sitten hajosi jääkaappi ja elin ilman minkäänmoista kylmäsäilytystä viikon päivät ennen kuin uusi jääkaappi tuli taloon. Siihen katkesi myös pirtelörutiini, johon yritän jälleen päästä kiinni. Still working on it…

Kylmän kuuma viherpirtelö syntyi vähän vahingossa, kun jostain oli jäänyt pari jalopenoa lojumaan. Ja jos jostain kasvikunnan tuotteesta haluan helposti eroon ennen kuin se on kypsä roskikseen, niin pistän sen pirtelöön. Näin kävi jalopenonkin.

Ensimmäisen satsin kulautin kurkusta hampaita irvistellen. Kylmän ja tulisen liitossa on jotain perin mielenkiintoista. Kunhan löytää itselleen sopivan tasapainon. Koko suu liekeissä ei ole mikään maailman miellyttävin kokemus. Eikä lieskojen sammutus se helpoin juttu – poltetta riittää pidemmäksikin aikaa.

Jokunen kokeilukerta vaadittiin ennen kuin polte muuttui miellyttäväksi ja oikea annos vihreää poltetta löytyi. Tosin edelleen vahinkoja sattuu. Eivät ole kaikki jalopenot samasta pensaasta poimittu!

Pirtelön pohja löytyi vanhasta tutusta Sitruunan virkistämästä. Pientä tuunausta vailla valmis. Jalopeno uutena tulokkaana ja sitruunan tilalla lime. Välillä pistän sekaan persiljaa, toisinaan korianteria riippuen siitä, kumpaa yrttiä sattuu käsillä olemaan. Molemmat passaavat.

Väri ei ole yhtä heleä kuin serkku sitruunaisessa. Johtunee iän myötä kasvaneesta kollageenin tarpeesta ;)

TULISEMPI VIHERPIRTELÖ JALOPENOLLA

2 annosta

  • ½ kurkku
  • 2-3 sellerinvartta
  • 1 luomuomena
  • ½ rasiaa pinaattia (tai muuta vihreää)
  • iso kourallinen korianteria tai persiljaa
  • 1 lime
  • 1 pieni tai ½ isommasta jalopenosta
  • ripaus suolaa
  • 3 dl vettä
  • (kollageeni- tai gelatiinijauhetta)
  1. Pese ja pilko kasvikset. Kuori lime, tarvittaessa myös tehotuotettu omena.
  2. Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta pirtelöksi. Säilytä tarvittaessa suljetussa lasiastiassa, jääkaapissa.

Ei se käytännössä tämän vaikeampaa ole, eikä aikaakaan kulu kuin kymmenisen minuuttia. Kerralla syntyy reilu litra ravinteikasta juomaa, jonka olen nähnyt parhaaksi nauttia kahdessa eri erässä.

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s