Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Pähkinätön, Pirtelöt, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Viikon viherpirtelö (+emäntä dieetillä)

Hups! Piti postailla sitruunanraikasta viherpirtelöä heti uuden viikon kärkeen maanantaina, mutta keskellä viikkoa mennään jo vahvasti. Pardon me.

Ai miks just maanantaina? Koska terveempi elämä alkaa AINA maanantaisin. Ja viikko on mukava käynnistää terveesti, jotta voi vähän höllätä kohti viikonloppua ;) Tällaisessa käsityksessä olen. Kertokaa, jos olen käsityksineni aivan väärässä ja perjantai tuntuu maanantaita mieluisemmalta päivältä ryystää viherpirtelöä pillistä.

Poikkeus vahvistaa säännön, joten oma ArkiGourmet™ -dieettini starttasi vasta eilen, tiistaina. Onko emäntä dieetillä? On, vaikka jo miltei kymmenen vuotta sitten lupasin ja vannoin, että oman elämäni dieetit ovat historiaa.

Mutta hei, mitä sitä ei yhteisen hyvän eteen tekisi?! Koekaniinina on aina kiva olla ja se on mun mielestä myös välttämätöntä, jotta tietää miltä tuntuu ja mistä puhuu. No okei, siinä oli vasta puoli totuutta. Kyllähän mä itsekkäästi toivon hyötyväni tästä projektista muutaman miinuskilon verran. Looking good so far! Yhden vuorokauden jälkeen elopainoa on 700 grammaa edellispäivää vähemmän! Paaaaaartyyyy!!! ;D Ja pari palaa suklaata.

Nyt joku siellä vetää välittömästi nestekortin esiin. Eikä siinä mitään, koska oikeassa olet! Nesteethän ne ensin kropasta lähtee. MUTTA! En tiedä muista, mutta itse kuljeskelen mieluummin silmänaluset sileinä kun pyörin nestepöhössä.

Jokainen nelkytplus nainen tietää, mitä tarkoitan. Jos ei tiedä, niin muutaman vuoden kuluttua tiedät sinäkin. Täytynee kuitenkin tarkentaa, että en puhu nyt silmänympäryksiä koristavista juonteista. Niihin painon putoamisella on valitettavasti päinvastainen vaikutus. Tough choice you just have to make!

Mennäänpä vihdoin asiaan eli pirteän raikkaaseen viherpirtelöön. Joka ei tosin kuulu ArkiGourmet™ -dieetin reseptirepertuaariin. Nimikin sen jo kertoo. Vai kuulostaako viherpirtelö sun mielestä gourmet -ruoalta? No joo, voishan se kuulostaakin… Mutta tämä yksilö ei nyt ole gurmeeta, vaikka mun mielestä viherpirtelöksi helposti nautittavaa onkin. Koska sitruuna. Joka tekee vihreästä siedettävämpää.

Jos ravinteikas vihreä ei just tänään innosta, niin kokeile vaihteeksi vaikka valkoista tai punaista. Elämässä pitää olla sinfoniaa. Jos eivät rummut pärise ja torvet tänään muuten soi, niin värien sinfonialla on helppo piristää päivää. Tämän sinfonian voi myös syödä. Ihan parasta!

SITRUUNAN VIRKISTÄMÄ VIHERPIRTELÖ

1 annos

 • ½ kurkku
 • 2 sellerinvartta
 • 1 omena
 • ½ rasiaa pinaattia
 • iso kourallinen persiljaa
 • 1 sitruuna
 • ripaus suolaa
 • 3 dl vettä
 • (kollageeni- tai gelatiinijauhetta)
 1. Pese ja pilko kaikki kasvikset (pinaatti ja persilja mennee pilkkomattakin). Kuori ainakin sitruuna ja mahdollisesti myös omena, jos sattuu olemaan muuta kuin luomua tai kotipuun satoa.
 2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi pirtelöksi. Koristele sellerinvarrella ja nauti juoma trendikkäästi lasipillillä. Säilytä tarvittaessa suljetussa lasiastiassa, jääkaapissa.

Sellainen pieni vink vink vielä, että jos viherpirtelö lämpimänä tökkii, niin testaa jääkaappikylmänä. Saatat yllättyä! Positiivisesti ;)

Villin vihreitä syyspäiviä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.