Tulipa viime viikolla nähtyä Paleokeittiössä sellainenkin harvinaisuus kuin iso kattilallinen seitistä valmistettua kirkasta kalakeittoa. Ei, hyvää se ei ollut, mutta söin silti. Laiskuuttani ja nälkääni. Asia oli nimittäin niin, että jotain ruokaa piti saada puoleksi viikoksi väsättyä mahdollisimman helposti ja nopeasti. Hätäpäissään sitä emäntä turvautuu pakasteisiin ja kalaliemeen. Bad, bad, bad decision! Ensi kerralla tuunailen tuoreemmista raaka-aineista. En tiedä johtuiko pakastetuista kasvissuikaleista vai glukoosisiirapilla ja hiivauutteella kyllästetystä kalafondista, mutta maku oli jokseenkin… teollinen.
Voisiko joku ystävällinen kertoa löytyykö jostain päin Suomea valmiita keittoliemiä ilman noita kahta edellä mainittua ainesosaa?! Aika monta valmistetta olen tutkinut (myös luomusellaisia), enkä ole vielä löytänyt sellaista, josta voisi hyvillä mielin liemensä keitellä.
Innoitus ja resepti löytyi jostain paperikeräykseen menevästä lehdykästä, jota hippasen oman mielen mukaan pimppasin.
Kiireisen kirkas kalakeitto (iso annos ;))
- 2 pussia seitifileepaloja
- 2 pussia kasvissuikaleita (joissa oli sit kuitenkin perunaa…)
- 1 purjo
- 1 sipuli
- kalafondia (reilu litra vettä)
- puolikkaan sitruunan mehu
- kokonaisia maustepippureita
- 2-3 laakerinlehteä
- tuoretta tilliä
Kuullota pilkotut purjo ja sipuli kookosöljyssä. Lisää vesi, kalaliemitiiviste, mausteet ja jäiset kasvissuikaleet. Kiehauta. Lisää jäiset seitipalat. Hauduta kalat ja kasvikset kypsiksi. Lisää sitruunamehu ja silputtu tilli.