Lisukkeet
Jätä kommentti

Kippari Kallen salaisuus

…piilee pinaatissa!

Haudutettu pinaatti

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • pari valkosipulinkynttä
  • kookosöljyä ja/tai meijerivoita hauduttamiseen
  • mausteeksi suolaa ja pippuria

Nopeaa, helppoa ja maukasta! Ja mainio lisuke lihalle, kanalle tai kananmunalle. Toimii loistavasti myös raakamakkaran kaverina.

Itse olen hauduttanut pinaatin isohkossa teräskattilassa. Huuhdeltu pinaatti kun räiskii jonkin verran kuumaan rasvaan lisättäessä. Muitakin kelpovaihtoehtoja varmasti on, mutta näin meillä täällä Paleokeittiössä =). Parhaiten pinaatin kanssa toimii mun mielestä ehta meijerivoi, mutta näin TehoPaleolla olen tyytynyt kookosöljyyn, joka täyttää tehtävänsä aivan yhtä hyvin. Toimii myös kookoskermalla tai tavallisella terästettynä.

Kuumenna kookosöljy ja kuullota siinä hetken aikaa pieneksi silputut valkosipulinkynnet. Hämmennä rasvasoppaa, jotta kynnenpalaset eivät pala. Lisää joukkoon huolella huuhdottu pinaatti. Kääntele ja hauduta kunnes pinaatti on pehmennyt tummanvihreäksi. Mausta lopuksi laatusuolalla ja ripauksella mustapippurirouhetta. Sitten vaan Kippari Kallen hommiin kumoamaan voimaruokaa kurkusta alas!


Aika on taas kortilla kun mukavaa puuhaa riittää, mutta en malta olla pikaisesti hehkuttamatta eilistä upeaa elämystä, jonka sain kokea käydessämme tekemässä pientä lehtijuttua kuvauksineen. Vaikka olosuhteet olivat hippasen haastavat, niin en pysty sanoin kuvailla, millaisen energiapiikin sain päästessäni tekemään tuttavuutta aivan upeiden ja yllättävän lempeiden isojen eläinten kanssa. Mulla oli niin mahtavaa, että lentelin koko loppupäivän pää pilvissä! Nyt olen jo laskeutunut takaisin tukikohtaani ;D

Riittäköön tämä nyt ”teaseriksi”. Facebookin puolelta saattaa selvitä hieman enemmän ;). Palaan aiheeseen, omiin kokemuksiini ja fiiliksiini tarkemmin kun juttua pukkaa markkinoille. Koittakaahan jokainen löytää oma energiapiikkinne tähän harmaan ja sateisen syksyn keskelle! Voin kertoa, että joskus se löytyy aivan yllättäen ihan nurkan takaa. Kokeilkaa jotain uutta ja voimaantukaa! <3 <3 <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.