Lifestyle
Jätä kommentti

Mitä kertoi mulle tonttu?

Tonttupa kertoi, että joulu on taas, joulu on taas!

Pyydän anteeksi tuohtuneilta, että Paleokeittiön emäntä poikkeaa jo toistamiseen tiukasta asialinjasta ja kirjoittaa jälleen yhden diipadaapa -postauksen vailla reseptin reseptiä. Kyllähän tuolla muutama reseptikin odottaa jo julkaisua. Vain inspis puuttuu. Sitä odotellessa voin höpötellä vaikkapa joulusta, joka on tänä vuonna saapunut emännän tietoisuuteen puolisentoista kuukautta etuajassa.

   

En ole mikään jouluihminen. Päinvastoin. Kaikki ylimääräinen joulukoohotus ahdistaa. Mieluiten pakenisin joululauluja ja vilkkuvaloja jonnekin hyvin kauas ja lämpimään. Sinne, minne joulupukki ei jouluna enää ehdi. Perinteiset jouluruoatkaan eivät saa kuolaa valahtamaan suupieliin. Nykyjoulu on mielestäni teennäinen kaupallisuuden riemujuhla, jolloin miljoonat vaihtavat omistajaa. Minä haen joulusta jotain muuta; hiljaisuutta, kauneutta, rauhoittumista ja aikaa itselle sekä läheisille.

Tänä vuonna olen kuitenkin joutunut joulutonttujen yllättämäksi! Yllätys on se, että ylipäätään ajattelen joulua tässä vaiheessa vuotta. Vieläkin suurempi yllätys ovat joulukortit, jotka epätoivon vimmalla yleensä askartelen valmiiksi iltana ennen postitusta. Silloinkin vain ne tärkeimmät kortit näkevät joulukuun pimeyden ja matkaavat maailmalle. Mutta nyt ovatkin kortit jo hyvää vauhtia alulla! Lieneekö syynä treenitauon vapauttamat kymmenisen lisätuntia viikkoon vai vanhan naisen herkistynyt mieli? Niin tai näin, käytän tämän ajan hyväkseni. Ensi vuonna asiat saattavat taas olla toisin.

   

Joulukorteista tuli mieleen myös joulukalenteri. Ei itselleni vaan teille, hyvät Paleokeittiön vieraat. Haluaisin tarjota teille joulukalenterin luukkujen tuomaa jännitystä ja iloa. Jotain piristämään 24 joulukuun pimeää päivää. Toteutuksen tiellä seisoo vain ideoiden puute. Luovuus ei kuki keskellä räntäsadetta. Tarvitsen apua.

Millaisen joulukalenterin sinä haluaisit? Kuinka voisin piristää Sinun joulukuutasi?

Ideat, ajatukset ja muut viestit toivotan lämpimästi tervetulleiksi Paleokeittiön postilaatikkoon! Myös kommenttiboxi on avoin. Sekä lukijoille, että asiasta mahdollisesti kiinnostuneille yhteistyökumppaneille. In your hands I lay joulukalenteri by Paleokeittiö. Se ilmestyy joulukuun ensimmäinen päivä, jos korkeammat voimat niin suovat =)

   

Loppuun vielä yksi ruokaan liittyvä jouluvinkki! Viime vuonna vierailin joulun alla Klaus K:n Ilmattaren ”amerikkalaisessa joulupöydässä”. Jos et ole vielä (noniin ja tässä välissä keitin riisit totaalisen ylikypsiksi, god dammit!) vieraillut Ilmattaren upeassa ja monipuolisessa joulupöydässä, niin mene ihmeessä! Kokemus on jokaisen lantin arvoinen! Suosittelen lämpimästi.

Ehkä tavataan siellä, American Christmas Grillissä. Istutaan kaikki yhteiseen joulupöytään nautiskelemaan amerikkalaisista jouluherkuista keskellä Helsinkiä. Jos haluat ottaa varman päälle, niin tarkista menu etukäteen täältä. Tosin voin vaikka vannoa, että vaikka olet valveutuneempikin kulinaristi, niin et tule pettymään. Jokaiselle löytyy aivan varmasti jotakin. Osa ruokalajeista näyttävät olevan tuttuja jo viime vuodelta, mutta mukana on myös muutamia aivan uusia tuttavuuksia. Vain edelleen, ainakin mielikuvissa suuresti himoitsemani ”suklaakuolema” puuttuu! ;)

Vaikka onkin vielä aikaista, niin toivotan ihanaa joulun odotusta kaikille! Toivottavasti tapaamme joulukuussa joulukalenterin merkeissä =)


P.S. Olin jo ihan unohtanut viime vuoden ”Hyvän mielen joulukalenterin”! Sitä voivat kiinnostuneet käydä kurkkaamassa täällä =(

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.