Makeat herkut, NON-PALEO, Reseptit
Jätä kommentti

Matka macaron maahan

Tästä se lähti, matka tuntemattomaan. Macaron -maahan. Haaste ja hyppy mukavuusalueen ulkopuolelle. Kyllä, leipominen, jos joku on epämukavaa. Sotkuista ja aikaa vievää puuhaa. Ja mikä ehkä ikävintä, niin lopputulos selviää vasta viime metreillä. Silloin, kun kunniallisen lopputuloksen aikaansaaminen on usein jo käytännössä mahdotonta. Silloin, kun voit vaan kädet suorana todeta, että tulipa tehtyä. Turhaan =D

Miksi leipomista välttelevä paleoisti lähtee lauantai -illan kunniaksi täysin tuntemattomille poluille vääntämään ranskalaisia hienostoleivoksia, jotka eivät oman kokemuksen mukaan edes maistu muulta kuin sokerilta? Siksi, että ne näyttävät hyvältä. Jos sattuvat onnistumaan. Täydellisesti. Halusin olla hetken aikaa oman elämäni Master Chef ja tarttua haasteeseen näyttääkseni vain australialaisille kolleegoilleni, että poropeukalolta pesee. Siksi, että macaronit ovat gluteiinittomia. Tosin eivät todellakaan sokerittomia. Siksi, että kauniissa kääreessä ne toimivat aivan loistavasti pieninä, makeina jouluyllätyksinä. Don`t worry, guys! Ette tule ainakaan tänä jouluna saamaan piparinmakuisia macaroneja pikkupaketeissanne.

Itse asiassa mantelimarenkeihin olen tyytyväinen. Jopa ylpeä itsestäni. Ovat paitsi kauniita katsoa, niin myös koostumukseltaan hyvin, HYVIN lähellä aitoa macaronia. Aika hyvin tyypiltä, joka yli 40 vuotisen elämänsä aikana on upottanut peukalonsa jauhoon kokonaisuudessaan ehkä kolmisen kertaa. Mutta, kuten jo totesin, niin onnistuminen punnitaan vasta viime metreillä. Ja niillä metreillä minä mokasin. Sen pirun piparisen suklaaganachen kanssa, jota olen vielä tänäänkin siivonnut ympäri keittiötä. Suklaaganache all over! Toki hieman myös siellä missä sitä pitikin olla. Note to myself; jos vielä lähdet tähän sottaiseen showhun, niin käytä jotain muuta kuin sitä perinteistä taloussuklaata. Ja piparkakkumaustetta. Se ei vaan toimi.

   

Eräällä kaikkien ajan hermolla elävien tuntemalla foorumilla totesin, että tästä ei puhuta tämän enempää. Joten en puhu tästä tämän enempää. Netti on pullollaan macaron -ohjeita. Google löytää. Myös niitä kauniita kuvia. Paleokeittiössä on tyytyminen näihin kuviin. Ja näihin tunnelmiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.