Kastikkeet, Liha, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Helppo paleoarki – Jauhelihakastike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikkojen avainsanat ruoanlaitossa ovat olleet helppo, nopea ja riittoisa. Muuta puuhaa on ollut niin paljon, että syömisestä on taas tullut välttämätön pakko. Matalimman aidan yli hypitään. Oikeaa ruokaa olen puuhastellut keskimäärin kerran viikossa. Viikonloppuna tai maanantaina. Sillä pärjään viikosta nelisen päivää. Loput sujuvat erilaisten pirtelöiden ja kananmunien voimalla. Tällä viikolla myös tuoreloimutetun lohen; lohta, sitruunamehua ja ruokalusikallinen smetanaa. Kelpo pikaruokaa, jolla nälkä pysyy loitolla.

Alkuviikosta syntyi myös toinen melko pikainen ja helppo arkiherkku. Muksujen suosikki tämäkin. Luulisin. Alunperin ajatuksena oli vääntää lihaisat pullat, mutta ajanpuute pisti oikaisemaan. Miksi pyöritellä pullia kun pelkkä jauhelihan paistaminen ajaa saman asian?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOMAATTINEN JAUHELIHAKASTIKE

  • ~400 g jauhelihaa
  • 1 isohko sipuli
  • kookosöljyä paistamiseen
  • pari valkosipulinkynttä
  • puoli purkkia smetanaa
  • 1 prk Pirkka yrtti-tomaattimurskaa
  • mausteeksi suolaa, pippuria ja tuoretta persiljaa

Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit. Mausta jauheliha-sipuliseos suolalla ja pippurilla. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lämmitä ja lykkää jauhelihat perään. Anna kiehua hiljalleen hetkisen aikaa. Hämmennä ja lisää smetana. Anna vielä kiehua hetki hiljaisella tulella. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja lopuksi persiljasilppu kastikkeen joukkoon. Jotakuinkin näin tämä homma hoitua ;)

Täyspaleoistit voivat jättää smetanan kokonaan pois. Ei ole välttämätön, mutta pyöristää kivasti tomaattista makua. Myös kookostuotteet toimivat.

Tarjoile riisin kera. Kuvassa Urtekramin luomubasmatia. Valkoista, koska täysjyvää ei tällä kertaa kaupanhyllyltä löytynyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.