Puuuuuh! Tällä ”kuurilla” ei ole toden totta tarvinnut nälästä kärsiä! Päinvastoin! Olin suunnitellut syöväni enemmän kuin napa pystyy tällä hetkellä vetämään. Sitä se teettää! Monipuolinen, ravinteikas, aito ruoka! Nytkin vatsa on niin täpösellään täysi, että päivän toinen pirtelö jäänee jälleen välistä. Taas.
Kyllä, kyllä! Palaan vielä Äitienpäivän suklaakakkuun, kunhan sivusto, jolta reseptin pöllin on jälleen pystyssä.
Sitä ennen ”pieni” kuvakatsaus menneiden päivien aterioihin. Jos kuvaoksennus ällöttää, niin postauksen selaaminen kannattaa jättää tähän. Luvassa on liikaa kuvia ja liian vähän tekstiä.
Aamu alkaa kannullisella viherpirtelöä. Eihän se vihreältä näytä, mutta on se! Sekaan kipattu heraproteiini ja seesaminsiemenet vaan tekevät tepposia. Niin tämä on se ensimmäinen niistä päivän kahdesta pirtelöstä. Iltasella riittää puolisen litraa marjapirtelöä vallan mainiosti. Silloin kun sen kykenee kitaansa kippaamaan.
Tällä viikolla viherpirtelöstä on löytynyt paitsi voikukanlehtiä, niin myös poimulehtiä. Suoraan luonnosta. Tai takin taskusta ;)
Vähän ruokaisampi savulohisalaatti. Lautanen on syvä. Siihen mahtuu yksi pieni ruukkusalaatti ja puolikas isommasta. Halkaisija muuten skaalaimella mitattuna tasan 23 senttiä. Skaalain on edelleen tallessa arkkitehtiajoilta. Välillä sitä tarvitsee. Lautasten mittaukseen.
Vähän tylympää settiä eiliseltä. Keinovalo tekee kuvista tylyjä. Oli maukkaampaa kuin miltä tylyissä kuvissa näyttää. Viimeiset jauhelihapihvit ja kukkakaali-porkkana-varhaiskaalihöystöä. Ylikypsää. Taas =D
Pihvi ei ollut ylikypsä. Se oli alikypsää ja sisältä kauniin vaaleanpunaista.
Välillä on pärjättävä vähemmällä. Silloin kun ei halua lähteä kauppaan ennen kuin jääkaappi on tyhjä. Jämillä meni tämä lounas. Mutta hyvin sillä iltaan saakka eli =)
Ja sitten taloon tuli varhaiskaali! Ja kaalipata! Ilman riisiä, smetanaa, vaahterasiirappia ja puolukkahilloa. Meiramia ja kookosmaitoa sai sentään sekaan laittaa. Tällä mennään tämä viikko.
Alla syyllinen tämän hetken täyteläiseen oloon. Edelleen ruokaisamman puoleinen salaatti. Samalta syvältä 23 sentin lautaselta. Päällä itse tehtyä salaatinkastiketta; kirpakkaa limeä inkiväärillä, cayennella ja persiljalla terästettynä.
KATKARAPU-TONNIKALASALAATTI MANGOLLA JA KANANMUNALLA
- puolikas ruukkusalaatti
- ~10 cm kurkkua
- 1/2 avokado
- syöntikypsää mangoa
- 100 g katkarapuja
- puoli purkkia vaaleaa tonnikalaa
- kotikananmuna
- salaattisiemensekotusta
- kapriksia