Ateriat, Kananmuna, Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 2

Kuningatar aamupalalla

Kyllä meitä metsä taas hemmottelee! Ja ihana isukki, joka on kerännyt kymmeniä litroja näitä metsän pieniä ravinnepommeja. Superfoodia! Sisällöltään ja maultaan. Suurin osa on päätynyt luonnollisesti pakkaseen, mutta jotain olen jättänyt myös aamupalalle. Ja välipalalle. Ja iltapalalle. Tuoreet metsämarjat ovat parhautta! Arjen luksusta, jotka kannattaa hyödyntää. NYT! Kohta tämä ihana aika on ohitse ja takaisin vasta vuoden kuluttua. Syökää marjoja! Metsästä. Tuoreena!

Kuningattaren aamupala syntyy helposti. Ensin kuppiin mustikat, päälle vadelmat. Kelpaa ”kuningattarelle” sellaisenaankin, mutta usein kupin kruunaa kookosmaito. Tai kerma. Jos oikein haluaa itseään hemmotella, niin vatkattu kookoskerma. Tämä jäi jäätelön valmistuksesta yli. Hyödynsin vaahterasiirapilla makeutettua vaniljaista kookoskermaa niin marjojen kanssa kuin luksuskahvissakin, jonka pohjana reishikahvia ja i:n pisteenä ”vaniljakermaa”. Melko passeli yhdistelmä! Hakkaa hienommatkin cafeteria -kahvit tullen mennen.

Ihan pelkillä marjoilla ei emäntä elä. Alkupalaksi kahden tai kolmen luomumunan munakokkeli, jossa rutkasti ruohosipulia ja hieman fetajuustoa. Kyljessä valkosipulilla maustettua hapankaalia. Salaisuus piilee kokkelin kosteudessa. Kokkelimassana toimii tavanomainen munakasmassa; munat, luraus kookosmaitoa tai -kermaa, hiukan himalajansuolaa ja ripaus valkopippuria. Kyllä ”kuningattaren” kelpaa!

Voisko tää kesä jatkua ikuisesti?

2 Comments

 1. sophie says

  Herkullisia ideoita, kiitos! Jäin pohtimaan tuota kookoskermaa; minkä merkin kerman olet onnistunut vaahdottamaan? Vaatiiko pidemmän vatkausajan? Yritin eilen, mutta onnistuin huonosti :/ hyvää oli kuitenkin marjojen kera nautittuna:)

  • Moikka Sophie!

   Olen käyttänyt Karan kookoskermaa, jota olen säilyttänyt ennen vaahdottamista jääkaapissa. Kookoskerman pitää olla kylmää! Lisäksi olen vielä kaatanut ylimääräiset vedet purkista pois ennen vaahdotusta. Ehkä hippasen pidemmän vatkausajan vaatii kuin lehmänkerma… En oikein osaa sanoa, kun lehmänkermaa harvemmin tulee vatkattua ;). Kookoskermasta ei tule kuitenkaan yhtä ilmavaa kuin taviskermasta.

   Kuvan kookoskermanokare on säilytetty ennen tarjoilua jo valmiiksi vaahdotettuna jääkaapissa. Siksi se on noinkin ”kiinteää”. Myös pieni kookosöljylisä saattaa auttaa. Etenkin, jos vaahdon antaa hiukan ”jähmettyä” jääkaapissa.

   Vaahdottamiseen olen siis käyttänyt sähkövatkainta. Jotkut onnistuvat tehosekoittimellakin, mutta mun tehosekoittimella vaahdotus ei onnistu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.