Lifestyle, Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Tiedätkö, mitä söin tänä kesänä? – Osa 5/5

Tänä kesänä olen myös nauttinut hyvällä omallatunnolla jäätelöä. Pääasiassa paleojäätelöä, mutta pitihän myös kovasti ylistetty Kismetti korkata. Hyvää oli Kismettikin, mutta pitkä valmistusainelista kaikkine ihmehömpötyksineen ei houkuta. Valmisjäätelöistä suosikiksi on noussut luomulaatuinen Peter`s is -purkkijäätelö, jonka vaniljaisesta versiosta ei löydy mitään turhaa. Vain hinta hieman kirpaisee…

Mitä näihin kaunottariin tulee, niin ne syntyivät vähän niinkuin pakon edessä. Tuoreet mansikat olivat väsähtäneet, joten niille piti keksiä pikaisesti jotain käyttöä. Ei muuta kuin mansikat tehosekoittimeen ja soseeksi kera himalajansuolan ja limettimehun. Siitä jatkojalostus mansikka-vaniljapuikoiksi.

MANSIKKAISET VANILJAPUIKOT (4 kpl)

Mansikkasoseen ohje tulikin jo yllä. Määriä en enää muista, mutta jokainen varmasti selviää tästä osuudesta säveltämällä. Jos käytössä on vain pakastemansikoita, niin jokin sopiva makeutus lienee paikallaan.

Vaniljakerma

  • 200 ml kookoskermaa (Kara)
  • reilu 1/2 tl aitovaniljajauhetta (tai siemenet vaniljapalosta)
  • ~2-3 rkl raakahunajaa

Vatkaa jääkaappiKYLMÄ kookoskerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää vanilja ja hunaja, ja vatkaa vielä tasaiseksi. Seos saa maistua makealta. Kylmyys vie ison osan makeutta. Laita jäätelöpuikkomuotteihin vuorotellen 1-2 rkl mansikkapyrettä ja vaniljakermaa. Sitten vaan pakastimeen odottamaan jäätelön jähmettymistä. Elleivät muotit tahdo irrota, niin huljuttele puikkoja hetki lämpimän veden alla.

Innoituksen kokeiluun tarjosi Coconut Mama. Tsekkaa myös mokkajäätelön ohje ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.