Joulu, Liha, NON-PALEO, Reseptit
Jätä kommentti

Glögimaustettu nyhtöpossu

Vielä on pari jouluun liittyvää juttua julkaisematta. Tämä on toinen niistä – jouluisasti maustettu pulled pork, nyhtöpossu, revitty possu jne. Ensi jouluun!

Olen jo muutamaan otteeseen maininnut, että possu ei ole mun juttu. Koska possu maistuu possulle. Onneksi sentään pekoni maistuu pekonille, joten jotain iloa myös possusta. Nykyään melko harvaksaltaan tosin. Koska kunnon pekoni ei kasva ihan joka kaupan hyllyllä. En tiedä mistä tämä idea possun hakuun joulun kynnyksellä lähti. Halusin kai testata, josko nyhtöpossu ei maistuisi possulle. Maistui se, possulle ja glögille. Siitä huolimatta onnistuin itsekseni tuhoamaan miltei kilon kassleria =D

Jouluista? Kyllä. Paleota? Ei. Kyllähän tästä paleota vääntäisi, mutta kapusin tällä kertaa sen matalimman aidan ylitse käyttämällä omenatäysmehua ja valmista Heinzin BBQ-kastiketta (sis. peräti kolmea eri sokeria, mutta vähemmän lisäaineita kuin moni muu vaihtoehto). Maustaminen meni fiiliksellä, joten pahoittelen epämääräisiä maustemittoja.

GLÖGIMAUSTETTU NYHTÖPOSSU

  • ~800 g porsaan kassleria
  • 2 isohkoa sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl makeaa BBQ-kastiketta
  • 2,5 dl omenatäysmehua
  • sopivasti BBQ-pintamausteseosta
  • sopivasti suolaa
  • sopivasti glögimausteseosta
  • (sopivasti balsamiviinietikkaa)

  1. Kuivaa kassleri ja hiero lihan pintaan kuivamausteet eli suola, BBQ- ja glögimausteseos. Anna lämmetä ja maustua huoneenlämmössä noin tunnin verran.
  2. Pilko sipulit lohkoiksi ja kuori valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita omenamehu ja BBQ-kastike. Jos haluat kastikkeeseen lisää happamuutta, niin lisää balasamiviinietikkaa.
  4. Aseta maustunut liha kannelliseen pataan, heitä mukaan sipulit ja päälle kastike.
  5. Tuikkaa uuniin. Itselläni meni tässä vaiheessa jokin vikaan. Laitoin lihan 175 asteiseen uuniin, josta jouduin laskemaan lämpötilaa 125 asteeseen kun kastike alkoi sihistä uunin pohjalla.
  6. Anna hautua kypsäksi 4-5 tuntia. Käytin paistomittaria ja otin possun uunista kun lihan sisälämpötila oli 94 astetta. Tämän jälkeen revin possun haarukalla kappaleiksi, sekoitin vielä hyvin kastikkeeseen ja pistin tunniksi vielä  uuniin kypsymään, sillä sisus ei ollut vielä yhtä mureaa kuin pintaosat.
  7. Tarjoile läpikypsä possu ruusuisten joulukaalien kera.

Possusta tuli ihan hirmuisen makeaa eli jos jossain vaiheessa tätä samaa possua lähden vielä vääntämään, niin vaihdan BBQ-kastikkeen johonkin muuhun kuin makeaan. Todennäköisesti teen sen itse. Seuraavina päivinä lihaa pannulla lämmittäessä laimensin ylimakeaa kastiketta hieman vedellä.

Mutta joo, glögi maistui possussa ja viritteli mukavasti joulutunnelmaan =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s