Kuten Paleokeittiön facebook -seuraajat tietävät, niin olen tässä kevään mittaan yrittänyt kertaan, jos toiseenkin, taikoa jonkinlaista paleoystävällistä toffeeta. Siinä varsinaisesti onnistumatta.
Kokeilujen tuloksena olen kuitenkin onnistunut keittelemään jokseenkin täydellistä kinuskia (joka vielä odottaa sitä kakkua =D) sekä tätä helppoa herkkua, joka mielestäni muistuttaa lähinnä valkoista suklaata. Ja nimenomaan mun mielestä! Pullamössökansalta ei juurikaan herunut tukea ajatukselle =D
Mikä tyypeissä on vikana?! Ehkä vika katsoo peilistä ;)
VALKOINEN PALEOSUKLAA
- 1 dl kookosvoita (coconut butter, on siis eri asia kuin kookosöljy)
- 1/2 dl mantelivoita
- 1/2 tl aitovaniljajauhetta
- (1-2 rkl raakahunajaa)
- Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Lämmitä tarvittaessa kookosvoi juoksevaksi ennen sekoitusta.
- Kaada seos esim. leivinpaperilla vuorattuun, pienehköön astiaan.
- Anna jähmettyä jääkaapissa, paloittele ja napostele.
- Säilytä jääkaapissa, tiiviisti suljetussa astiassa.
Jos kotoa olisi löytynyt cashew -voita, niin olisin ehdottomasti käyttänyt sitä. Tällä kertaa tyytyminen oli kuitenkin mantelivoihin. Ihan hyvä näinkin, mutta koostumus olisi todennäköisesti ollut silkkisempää cashew -voilla. Mutta mikä tahansa pähkinä- tai siemenvoi toiminee…
Musta kookosvoi on jo itsessään riittävän makeaa, joten en lisännyt ”suklaamassaan” mitään varsinaista makeuttajaa. Sen sijaan ideana oli päällystää ”suklaapalat” mulperirouheella siinä vaiheessa, kun lähdin kiikuttamaan palasia maailmalle maisteltavaksi. Ihan hyvä idea. Paitsi, että se ei toiminut. ”Suklaapalat” olivat liian
kovia jähmeitä, jotta niihin olisi mikään rouhe tarttunut =D. Muutenkin saattoi olla virhe jättää makeutus pois. Ainakin ”kematoffeen” kannalta. Veikkaan, että esim. hunajalla makeutettu valkoinen paleosuklaa olisi saattanut olla pehmeämpää eli toffeemaisempaa. Onneksi on aina ensi kerta. Tai siis seuraava.
Ihan hyviä pikkuherkkuja. Eikä näitä syötykään heti yhdeltä istumalta, sen verran tuhtia tavaraa olivat. Mutta syötiin kuitenkin! Ajan kanssa ja nautiskellen =)
Tuo coconut butter on kerrassaaan taivaallista! Olen käyttänyt sitä mm. kekseissä ja leivonnassa. ;)
http://ssiiri.wordpress.com/2013/11/22/doughy-mint-chocolate-chip-cookies/
http://ssiiri.wordpress.com/2013/11/02/mausteinen-banaaniblondie/
Jep, raakana purkista parasta! =)