Pääsiäinen, Reseptit, Salaatit, TÄYSPALEO
Comment 1

Pirtsakka appelsiini-fenkolisalaatti

Ensimmäisen TehoPaleo™ -viikon antimia! Iltapalaksi ihanan kevyttä ja pirteää appelsiini-fenkolisalaattia pikkelöidyllä punasipulilla. Jälleen kerran niin helppoa, nopeaa ja maistuvaa! Aika kaunistakin. Jotenkin keväistä. Vähän niinkuin pikkuiset koivunlehdet keväisessä auringonpaisteessa =)

APPELSIINI-FENKOLISALAATTI

2-4 annosta

  • 1 fenkoli
  • 2 appelsiinia
  • pikkelöityä punasipulia (ohje jäljempänä)
  • kastikkeeksi pikkelöidyn punasipulin lientä
  • koristeeksi ja mausteeksi tuoretta persiljaa ja rouhittua mustapippuria
  1. Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi. Käytin apuna vihannesmandolinia, mutta veitselläkin onnistuu =)
  2. Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiiniliha lohkoiksi. Poista siis myös lohkojen kuoret.
  3. Annostele suoraan tarjoiluastioille tai käytä isompaa salaattikulhoa.
  4. Nostele päälle hieman pikkelöityä punasipulia ja lusikoi myös lientä salaatinkastikkeeksi.
  5. Koristele ja mausta persiljalla ja mustapippurirouheella.

Punasipulin kanssa kannattaa olla varovainen. Itse lapoin sitä sekaan aivan liian paljon, jolloin punasipuli tahtoikin varastaa koko show`n herkemmiltä aineksilta. Muutamat rinkulat riittävät. Punasipulia voi käyttää myös sellaisenaan ellei pikainen pikkelöinti inspaa.

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 1 punasipuli siivutettuna
  • 1 dl öljyä
  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • makeutukseen maun mukaan raakahunajaa
  • mausteeksi hieman suolaa ja mustapippurirouhetta

Sekoita kastikeainekset keskenään ja lisää joukkoon ohuesti siivutetut punasipulit. Anna marinoitua suljetussa astiassa tai kelmun alla ainakin tunnin verran. Säilyy hyvin jääkaapissa.

Tein kahta eri versiota, tummaa ja vaaleaa marinadia. Vaalean käytin appelsiini-fenkolisalaatin piristykseksi ja tumman kiikutin tämän, päivän vai pitäisikö sanoa viikon pääaterian kylkeen. Lihan kanssa olisi ollut parempaa, mutta kun nyt vaan sattui olemaan kalapäivä =D.

Tummassa käytin öljynä oliiviöljyä, vaaleassa macadamia -öljyä. Tummassa etikan virkaa puolestaan hoiti tumma balsamiviinietikka ja vaaleassa tietysti valkoinen balsamiviinietikka. Hunajaa meni ehkä vajaan ruokalusikallisen verran. Sitä olisi maun puolesta voinut olla hieman enemmänkin, mutta täytyy hieman nuukailla näiden luonnollistenkin makeuttajien kanssa nyt TehoPaleolla™.

Oijoi, kunhan kesä tulee ja hampurilaiset, niin tätä täytyy ehdottomasti saada paleohampparin väliin!

Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö facebookissa

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Pirtsakka appelsiini-fenkolisalaatti | Herkkusuu.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s