Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Comment 1

Hedelmäiset kakkukupit

Suolaiseen ja kalaisaan paleopiirakkaan tuli veivattua hippasen liian iso taikina. Jämistä syntyivät ihan vahingossa nämä kakkukupit eli kuppikakut väärinpäin. Taisin niitä alkuun kutsua hienosti tartaleteiksi, mutta olivat niin ronskin näköisiä, että eivät taida kaikki tartalettien vaatimukset täyttyä. Mutta kakkukuppi on hyvä! Siinä on taikinasta paistettu kuppi, hedelmäistä täytettä, ”kermavaahtoa” ja koristeet päällä eli ihan selvä kuppiin rakennettu täytekakku on kyseessä. Emännän logiikalla. No mutta, sama kai se miksi näitä kutsuu. Nimeä oleellisempaa on itse asia; mistä on kakkukupit tehty? ;)

Siinä vaiheessa kun painelin jämäjälkkärin taikinat silikonisen muffinssivuoan pohjalle en vielä tiennyt, mitä niistä lopulta syntyisi. Ajatuksena oli tehdä pienempiä, suolaisia piiraita jollain sopivalla täytteellä. Mutta sitten mentiinkin sillä, mitä jääkaapista löytyi. Ja sieltähän löytyi ainekset hedelmäisiin kakkukuppeihin; mangoa, kookoskermaa ja viinirypäleitä. Taikina itsessään on maultaan aika neutraali, ellei siihen törkkää kiloa suolaa. Tietysti kiva olisi ollut, jos pohjassakin olisi ollut hieman makeutta, mutta ei nyt ollut. Toimi silti. Mulla taitaa toimia kaikki… ;D

HEDELMÄISET KAKKUKUPIT PALEOTYYLIIN

POHJA

Pohjan resepti löytyy täältä. Määriä voi skaalata oman tarpeen mukaan, ja jos tarkoituksena on tehdä vain makeita piiraita, niin lienee paikallaan lisätä joukkoon hieman jotain sopivaa makeuttajaa, esim. CocoVin kookossokeria. Nestemmäiset makeuttajat, hunaja tai vaahterasiirappi saattavat tarvita jauhomäärän tarkistusta.

Taikina on tosiaan hieman löysempää ja hankalammin käsiteltävissä kuin peruspiirakkataikina. En jaksanut oikein enää keskittyä kakkukuppien vääntöön, joten alareunat jäivät hieman paksuhkoiksi (liikaa taikinaa). Ja koska tarkoitus oli alunperin tehdä jotain suolaisia pikkupiiraita, niin myös kypsennys jäi pelkällä esipaistolla vähän vajaaksi. Ei raa`aksi, mutta vaaleaksi.

TÄYTE

Kaikki ainekset blenderiin ja soosiksi. Kivemman koostumuksen saa, jos ei soseuta chia -siemeniä blenderissä vaan lisää ne vasta valmiiksi soseutettuun hedelmä- tai marjasoseeseen, jonka antaa geeliytyä. Nyt täyte jäi hieman löysäksi. Mutta maku oli harvinaisen kohdallaan! =)

KORISTELU

Koristeluun sopii vaniljainen kookoskermavaahto, jonka resepti löytyy täältä. Koska piirakkapohjassa ei ollut makeutta, niin lisäsin kermaan ehkä 1-2 tl vaahterasiirappia.

Päälle vielä puolitettuja viinirypäleitä ja hieman chia -siemeniä, ja nopea extempore -jämäjälkkäri on valmis parempiin suihin =)

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Hedelmäiset kakkukupit | Herkkusuu.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.