Tapahtumat
Jätä kommentti

Lähiruokatreffeillä osa 2/2 – Hyviä herkkuja!

Tervetuloa jatkamaan emännän messissä matkaa K-Ryhmän ja Ruokatiedon tiistaina järkkäämille Lähiruokatreffeille! Eilen aloiteltiin poimimalla tärskyiltä muutamia lähituottajien tarjoamia ”oikeita” ruoka-aineita. Tänään päästään jo vähän herkuttelemaan! Sillai sopivan terveesti ;)

Suklaasta on aina hyvä aloittaa! Mäkin aloitin aamun tänään suklaalla, ja nimenomaan näillä espoolaisen Arctic Chocin käsintehdyillä luomusuklailla.

Mitä se käsintehty- tai artesaanisuklaa oikesti tarkoittaa? En tiedä, mutta yritän selvittää. Sen tiedän, kuinka itse valmistan omin kätösin raakasuklaata omaan käyttöön, mutta olisihan siinä ihan hemmetinmoinen homma lähteä sitä useammalle kaverille kans vääntämään!

Noh, nämä suklaat olivat onneksi valmiina pöydässä. Kuten ehkä jo tiedätkin, niin olen tummasuklaan suurkuluttaja. Syön sitä… liikaa, hah hah! Arctic Chocin valikoimista löytyy kuitenkin jotain jokaiselle. On vaaleaa, tummaa ja jotain siltä väliltä. Makusuklaita ja aivan käsittämättömän kauniita konvehteja unohtamatta.

Kaakaopavuista luonnollinen siirtyminen kahvipapujen pariin! Vai menikö se toisinpäin? Ei muista enää, mutta treffien aamukahvit tarjoili Helsingin Kahvipaahtimo kahdessa eri laadussa. Paikan päällä tarjolla oli pehmeänpää nro 3:sta sekä luonteikkaampaa kolumbialaista kausimakua, jota löytyi pikkupussien sijaan reilusti suoraan säkistä. Kyllä maistui kahvi! Itse pidän rohkeista mauista, joten päädyin kupilliseen kausimakua. Seuralaiseni sen sijaan pitäytyi tutummassa ja turvallisemmassa maussa, mutta ylisti kuitenkin kolmosen maasta taivaisiin. Kuulemma parasta kahvia ikinä!

Murtolan hamppufarmin tuotteet olivatkin emännälle jo ennestään tuttuja. Tai siis tumma hamppusuklaa oli. What a surprise! Hah hah! Mutta kyllähän se taas maistui, vaikka on hieman makeanpuoleinen mun makuun. Hampunsiemenet sen sijaan antavat kivasti suklaalle rakennetta ja purukalustolle töitä.

Sain mukaani vielä pussukat suolaisia hamppusnackseja sekä siemeniä, rouhetta ja öljyä. Nyt näistä pitäisi jotain kivaa keksiä. Siemenet ja rouheet olen yleensä nakannut pirtelön sekaan tai smoothie bowlin päällisiksi. Jos joku on testannut näitä hampputuotteita toisaalla, niin saa mieluusti antaa käyttövinkkejä =)

Myös Impolan kasvitila tarjoili hamppusuklaata tummana ja vaalempana versiona. Hiukan harmittavasti nämä jäivät multa tällä kertaa maistamatta, mutta maistuvat varmasti hamppusuklaan ystäville. Lähinnä jäin pohtimaan tuota tummasuklaan makeusastetta… olisiko se ollut omaan suuhun sopivampi?

Jos suklaa ei ole sun juttu, mutta salmiakki on, niin maistuisiko salmiakkihunaja?! Oooooh… tämä oli niin hyvää ja nimesinkin sen treffien parhaaksi tuotteeksi.

Hauska sinänsä, että ehdin jo kertoa Huhtasrinteen mehiläisviljelijälle, että en oikein tajua tätä makuhunajajuttua. Jos haluan inkivääriä ja hunajaa, niin raastan inkivääriä ja lisään hunajaa. Mutta kylläpä joutui emäntä vetelemään sanoja takaisin kun eteen tuotiin purkki salmiakkihunajaa, hah hah! Tämä nimittäin on sellainen hieman hankalampi yhdistelmä vetää ruokakaapista kasaan. Jo pieni tikun kärjellinen sai suklaaystävän makunystyrät hyrisemään ja salmiakkihimon talttumaan. Vai karttumaan? Siis todella mahtava karkkipäivän parempi valinta, jota täytyy nyt vaan kaivaa jostain kaappiin!

Makuhunajaa oli moneen lähtöön. Kaikkia en maistanut, mutta muutamia mielenkiintoisia kyllä. Salmiakkihunajan ohella suosikiksi nousivat jouluinen Afrikan sarvi sekä lakritsia, salmiakkia ja chiliä sisältävä Turkanen, jossa mun mielestä maistui mukavasti häivähdys tervaa.

Mutta mites se treffien juomapuoli? Kahvin lisäksi treffeillä tarjoiltiin mm. jo marketin hyllyltä tuttuja, lisäaineettomia Hyvämäen Mehustamon mehuja. Valikoimasta löytyy sekä makeampia, että makeuttamattomia juomia sekä hyytelöitä ja hilloja.

Muutamat pienpanimot esittelivät myös juomiaan. Mitään en oluesta tiedä, enkä ole koskaan tiennyt, mutta jotenkin tämä jo legendaarisen Teerenpelin Luomu Leevi vaan onnistui kiinnittämään huomioni. Teerenpeli on kyllä tuttu. Siellä tuli opiskeluaikoina istuttua ilta, jos toinenkin ;)

Myös helsinkiläisen Panimoravintola Bryggerin siisti pullorivi sai kameralaukaisijan naksahtamaan. Sinnehän voisi vaikka suunnata syömään! HelsinkiMenu näyttää herkulliselta – suklaa-porterkakkua!!!

Tällaisia herkkuja onnistui emäntä poimimaan ruokatreffeiltä. Toivottavasti joukosta löytyi jotain kiinnostavaa myös sulle. Mielellään saa kertoa kommenteissa tai vaikka facessa, jos jokin tuote kiinnostaa enemmän. Ainakin Arctic Chocon suklaat saivat kiinnostuksen heräämään siinä määrin, että yritän saada muutaman levyn Paleokeittiön ystäville arvontaan, JOS riittävän moni aiheesta innostuu. Joten hopihopi! kantamaan oma korsi suklaakekoon! Puoli tonnia peukkuja pystyyn, niin eiköhän siitä arvonta aukea ;)

Lopuksi kiitos kirjoitetaan! Eli lopuksi haluan kiittää kaikkia paikalla olleita lähituottajia maistiaisista ja mukavista juttutuokioista. Keskolle menee luonnollisesti ISO kiitos tapahtuman järjestämisestä ja kutsusta! Oli harvinaisen antoisa aamupäivä ja hienoa tavata myös teitä Keskon ihmisiä. Kiitokset lämpimästä vastaanotosta erityisesti Mintulle ja Otolle <3

Kiitos myöskin kollegalleni, Elämänmakua maistelemassa -blogin Tiialle! Siitä, ettet juossut emäntää karkuun vaan jaoimme jopa osan kotimatkasta niitänäitä ja vähän noitakin pälättäen ;D. Kannattaa muuten käydä lukaisemassa myös Tiian postaus treffeiltä! Siellä on hieman erilainen näkökulma aiheeseen ja varmasti lisää hyvää matskua tulossa.

Kiitos myös Sinulle siitä, että pääsit treffikierroksella tähän saakka! Nyt on aika sulkea tunnelmallisen Wanhan Sataman ovet ja suunnata kohti uusia seikkailuja. Until we meet again!!! Tai no, mehän nähdään joka päivä somessa, hah hah! Klikkaa mukaan kanaville!

Kiitos ja tosi siistiä seikkailujen kesää kaikille!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.