Gluteeniton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Kesän paras sitruuna-mustikkakakku – KESÄKURPITSASTA! (+voikreemi)

Tässä se tulee! Tämän kesän ehdottomasti paras tekaisemani kakku! Itse asiassa musta tuntuu, että kokonaisuutena tämä tuoreilla mustikoilla ja sitruunaisella voikreemillä päällystetty kakku on paras tekaisemani kakku ikinä!

Ja hei, tämä mehevä keikki on testattu myös pullanpurijoilla; APPROVED! En usko, että asiaan vihkiytymättömät edes huomaavat kakun olevan vailla viljaa ja niitä muita juttuja, joita sellaiseen peruskakkuun yleensä laitetaan. Joo sori, en tiedä oikeasta leipomisesta mitään… ;)

Sitruunainen kesäkurpitsakakku on odotellut testausta jo hyvän aikaa. Inspiraation ja pohjan kakulle tarjosi Master Chef Australiasta tuttu Georgia Barnes. Hiukan muokkasin taikinaa paremmin omiin tarpeisiini sopivaksi (mm. korvaamalla viinietikan sitruunamehulla ja sokerin hunajalla), mutta jos alkuperäinen ohje kiinnostaa, niin se löytyy täältä.

Mutta ne mustikat! Ne saivat emännän vihdoin tarttumaan vatkaimeen. Koska sitruuna ja mustikka ne yhteen soppii! Ja kesä =)

Kesäkurpitsakakku tuli testattua ja hyväksi todettua jo viime kesänä. Kesäkurpitsa on siitä kiva kakkuaines, että se tekee kakusta mehevää ja kosteaa. Helposti myös liian kosteaa, joten raastettu kesäkurpitsa kannatta puristella mahdollisimman kuivaksi ennen taikinaan lisäämistä. Plussana tietysti myös extra-annos kasviksia!

Olin tuttuun tapaan hieman laiska kakkua väsätessä ja tuuppasin taikinan voitelemattomaan silikonivuokaan. Virhe! En tullut ajatelleeksi, että taikinassa ei ole munankeltuaisia enempää rasvaa ja että siinä on hunajaa, joten kakkuhan tarrasi kaikin voimin kiinni vuokaan eikä sen irrottelu ollut mitenkään helpoimmasta päästä. Joten voitele vuoka. Hyvin!

Alusta lähtien oli selvää, että koristelisin kakun isolla kasalla tuoreita mustikoita. Sen sijaan päällisen kanssa pallottelin pitkään kookoskerman ja voikreemin väliä.

Valitsin lopulta voikreemin. Koska en ollut sitä koskaan aiemmin kokeillut, enkä ollut ihan varma sitruunalla maustetusta kookoskermasta. Voikreemin voi hyvin korvata kookoskermavaahdollakin, mutta ehkä se kannattaa sitruunan sijaan maustaa vaniljalla.

Suosittelen kuitenkin voikreemiä. Valmistus on helppoa ja valmis kakku pysyy paremmin nättinä huoneenlämmössäkin. Mutta ennen kaikkea siksi, että kakusta parhaan tekee kokonaisuus. Eli ei mikään yksin vaan kaikki yhdessä; mehevä, vienosti sitruunainen kesäkurpitsapohja, raikkaan sitruunainen ja täyteläinen voikreemi sekä tuoreet mustikat. Mmmmmmmm… mums!

Kreemiä voi laittaa kakun päälle hieman vähemmänkin, ja jos voita kovasti pelkää, niin syö vain pienen palan kakkua kerralla. Keskeltä. Eikä ota lisää. Jos siihen pystyy. Mä en pystynyt =D

SITRUUNAINEN KESÄKURPITSAKAKKU

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Kakkupohjan ja voikreemin jälkeen kiva kesäkakku on viimeistelyä vailla valmis. Mustikat tuli jo mainittua ja niitä on tällä hetkellä metsät pullollaan, joten kakun jäähtymistä odotellessa voi vaikka piipahtaa sinne keräämään kupposen mustaa kultaa.

Mustikoiden päälle veistelin vielä hieman suikaleita sitruunankuoresta ja keräsin minikukkia niityltä. Kukat toimittivat vain koristeen virkaa eli niitä emme syöneet, koska en ollut varma niiden syömäkelpoisuudesta. Mutta jos syötäviä kukkia käsillä on, niin niitä kannattaa luonnollisesti hyödyntää.

TARJOILUUN JA KORISTEEKSI…

  • tuoreita mustikoita
  • sitruunankuorisuikaleita tai -raastetta
  • (unikonsiemeniä)

Valmis kakku säilyy peitettynä hyvin joitakin päiviä jääkaapissa. Kaikkea ei siis tarvitse syödä kerralla vaan säästää ainakin osa seuraavan päivän aamukahvin kera nautittavaksi ;)

Herkullista kakkukesän jatkoa Sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.