Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvikset, kesäsalaatti, Lisukkeet, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Marinoidut punasipulit ja hunajapiklatut kantarellit COPYCAT savulohisalaattiin

Kävin, söin ja ihastuin! Nimittäin tähän. Sen jälkeen halusin lisää, tulin kotiin ja kopioin =D. Parhaani mukaan, oman lusikkani soppaan sotkien.

Ennen kuin mennään itse salaattiin ja sen komponentteihin, niin pieni tunnustus.

Mä EN PIDÄ sienistä. En ole koskaan pitänyt, eikä niitä ole koskaan aiemmin Paleokeittiössä nähty, saati käsitelty. Nyt on. En mä sieniin kuole eli syön kyllä, jos eteen laitetaan, mutta siinäpä se, minkä haluan olen halunnut olla sienten kanssa tekemisissä. Koska niissä vaan on jotain… ällöä.

Noh, things change ja elämä menee eteenpäin, kuten tuli jo jossain postauksessa todettua.

Sain savulohisalaatissa pikkelöityjä kantarelleja ja totesin, että jos sienet maistuvat tältä, niin lisää sieniä mulle kiitos! Tuumasta toimeen. Seuraavalla viikolla löysin itseni metsästä. Se ei ole mitenkään poikkeuksellista, mutta löysin itseni SIENIMETSÄSTÄ! Ja se ON poikkeuksellista. Aikuisiällä ekaa kertaa ikinä.

Kantarelleja ei kokematon sienestäjä löytänyt yhden ainuttakaan. En nähnyt myös ainuttakaan muuta kasvisryhmän edustajaa. Mutta onneksi on iskä! Joka ystävällisesti kävi etsimässä pikkuruiset kantarellit mun savulohisalaattiin pikkelöitäväksi.

Ja siinä se nyt on! Härskisti kopioitu savulohisalaatti marinoidulla punasipulilla, pikkelöidyillä minikantarelleilla ja sitruunaisella smetanakastikkeella. Sunkin kopioitavaksi ja testattavaksi! Suosittelen. Koska yksinkertainen on. Hyvää.

Tosin alkuperäisen savulohisalaatin jogurttikastike vaihtui smetanaan. Koska smetana on enemmän mun juttu. Ja olen sitä tuoreiden marjojen kanssa viime viikkoina nauttinut, joten löytyi avattu purkki valmiina jääkaapista.

Tavallisesti marinadeissa ja pikkelinesteissä käytetään sokeria, mutta mun kaapista ei puhdistettua sokeria löydy. Tietysti olisin voinut mennä kookossokerillakin, mutta halusin viedä homman astetta paleommaksi, joten sokeri vaihtui hunajaan. Nou problemos!

HUNAJAMARINOITU PUNASIPULI

  • 1 punasipuli siivutettuna
  • 1 dl öljyä
  • ½ dl vaaleaa viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria
  1. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään ja kaada seos sipulisiivujen päälle. Varmista, että siivut ovat nesteen peitossa.
  3. Anna marinoitua suljetussa astiassa muutamia tunteja tai kunnes punasipulien sävy on muuttunut ”pinkiksi”. Säilytä jääkaapissa.

Käytin oliiviöljyä, koska sitä taas käsillä oli. Mutta joku miedompi, esim. avokadoöljy voisi olla parempi…

HUNAJAPIKKELÖIDYT KANTARELLIT

  • ~100 g pieniä kantarelleja (isommat paloiteltuna)
  • 1 ½ dl vettä
  • ½ dl vaaleaa etikkaa
  • ½ dl hunajaa
  • 1 pienehkö laakerinlehti
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 pienehkö tähtianis
  • tuoretta timjamia (~10 cm:n pituinen varsi tai kuivattua)
  • hieman suolaa
  1. Puhdista ja paloittele tarvittaessa tuoreet kantarellit. Laita timjamioksan kanssa sopivaan, suljettavaan astiaan.
  2. Mittaa kaikki muut ainekset pieneen kattilaan. Kiehauta.
  3. Kaada kuuma liemi kantarellien päälle. Anna jäähtyä.
  4. Siirrä suljetussa astiassa jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään. Säilyvät jääkaapissa syömäkelpoisina ainakin viikon verran, mutta todennäköisesti useammankin.

SAVULOHISALAATTI SIENILLÄ JA SIPULILLA

  • 1 rasia salaattisekoitusta (esim. babypinaatti, rucola, mangoldi)
  • ~150 g lämminsavulohta
  • marinoitua punasipulia
  • pikkelöityjä kantarelleja
  • sitruunamehulla notkistettua ja mustapippurirouheella maustettua smetanaa
  • päälle pari rouhaisua mustapippuria

Kaikki vaan mieleisessä järjestyksessä lautaselle. Ja napaan!

Jos smetana tai maitotuotteet eivät sovi sun suuhusi, niin jätä pois ja korvaa punasipulien marinointiliemellä.

Sit vaan kasviksia marinoimaan ja piklaamaan! On helppoa ja täytyy ihmetellä, jotta miksi niin harvoin tulee tehtyä. Ja sopivat tietysti lisukkeeksi moneen muuhunkin kuin salaattiin.

Jaa niin, viimeinen KESÄKISA-ARVONTA on käynnistetty tänään! Käypäs osallistumassa! Sillä voittajalle lähtee viikon päästä melkosta mielenkiintoinen JUOMAPAKETTI! Lisää infoa arvontapostauksessa =)

Herkullista heinäkuun viimeistä viikkoa Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s