Reseptit, TOP-listat, Uutiset
Jätä kommentti

Heinäkuun suosituimmat

Hei hei, heinäkuu ja tervetuloa elokuu! Not really. En olisi vielä millään valmis jättämään heinäkuuta taakseni ja heittäytymään elokuun pimeneviin ja viileneviin iltoihin. Jos nyt ei heinäkuussakaan helteillä juhlittu, mutta valoa on sentään piisannut. Ja muutama todella nätti päiväkin.

Vaikka sitä yrittää kynsin hampain pitää kiinni kesäisistä fiiliksistä, niin kyllä elokuu vaan näillä leveyspiireillä aina nostaa esiin tietoisuuden lähestyvästä syksystä. Onneksi sentään satokausi on parhaimmillaan! Eli eiköhän nautita laadukkaasta ja maukkaasta ruoasta elokuussakin!

Heinäkuu oli Paleokeittiössä ja emännän elämässä herkkujen täyttämää. Ehkä enemmän kuin koskaan tuli herkuteltua terveemmillä ja vähemmänkin terveillä annoksilla. Ruokaa tuli väännettyä vähemmän ja nautittua ammattilaisten valmistamasta ruoasta vähän enemmän. Viiniäkin on otettu lasillinen siellä ja toinen täällä. Ehkä heinäkuu olisikin pitänyt nimetä herkkujen heinäkuun sijasta hemmottelun heinäkuuksi.

Mutta nyt pitäisi alkaa emännänkin vähitellen terästäytymään. Keho terästäytymistä kaipaa jo. Mieli ei vielä. Ehkä otetaan elokuussa pehmeä lasku kohti arkea ja arjen ruokarealismia.

Suunnitelmia ei ole, fiiliksellä mennään ja aika paljastakoon loput. Jokin teema syksylle olisi kiva, mutta sellaista ei ole vielä tajuntaan iskostunut. Saa auttaa! Jos sulla on jotain toiveita ja ajatuksia syksyn ruokateemaksi tai -teemoiksi, niin avaapa sanainen arkkusi kommenteissa, facessa tai yksityisesti. Kaikki ajatukset ovat enemmän kuin tervetulleita!

Mutta niin, ainakin hetkeksi katseet vielä menneeseen, ihanaan heinäkuuhun ja Paleokeittiön viiteen suosituimpaan ruokaohjeeseen! Resepteihin otsaketta klikkaamalla.

5. Sitruunainen kesäkurpitsakakku voikreemillä ja tuoreilla mustikoilla

Vitossijalta löytyy kesän paras kakku, jossa raaka-aineena kakuissa hieman eksoottisempi kesäkurpitsa. Kesäkurpitsaa, sitruunaa, hunajaa ja tuoreita mustikoita – selkeästi ainekset terveyskakkuun! Jotta ei nyt ihan vedetty terveysövereitä, niin päällystin kakun kuitenkin voikreemillä. Ja täytyy sanoa, että kokonaisuus hipoi täydellisyyttä. Ei ollenkaan vaikea kakku ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

4. Gluteeniton vispipuuro punaherukoista

Punaherukoista ja kvinoasta valmistettu vispipuuro on herkku viime kesältä. Jos mietit, että mihin näitä kirpeitä marjoja oikein lykkäis, niin pistä puuroon! Mun mielestä punaherukoista tulee parasta vispipuuroa, parempaa kuin puolukoista. Ja onpa tämä maistuva marjapuuro nähty emännän lautasella myös tänä kesänä. Niin hyvää! Ja aika täyttävääkin. Koska kvinoa.

3. Klassinen Cobb -salaatti

Kolmannelle sijalle heinäkuussa kohosi klassinen jenkkisalaatti eli Cobb. Todella mainio vaihtoehto silloin, kun haluaa, että salaatti nälkä lähtee ja pysyy myös poissa. Kivan monipuolinen myös. Ja yksi kolmesta heinäkuun uudesta reseptistä sitruunakakun ja kesäkurpitsavuoan rinnalla. Kiva, että uudemmatkin maistuu!

2. Aasialainen kookoskanakeitto

Aasialainen kookos-kanakeitto on ja pysyy listalla edelleen. Ilmeisesti lempeän tulinen soppa maistuu myös keskikesällä. Oli kakkossijalla kesäkuussa ja on siellä myös heinäkuussa. Miksi näitä tällaisia listaveteraaneja kutsutaankaan? En nyt saa päähäni, mutta oli nimitys mikä oli, niin kookos-kanakeitto on ehdottomasti sellainen – veteraani.

1. Uusintana tajuton kesäkurpitsavuoka

Ykkösenä heinäkuussa Tajuttoman kesäkurpitsavuoan uusintapainos! Tästä mä olen niin iloinen. Vanha on hyvä, mutta uusi on vielä parempi! Ihanasti tulee Italia mieleen ja tämä on mun mielestä jotenkin sellaista reilua ja rehtiä, mutta samalla maistuvaa arkiruokaa. Ja reippaasti kasviksia! Ihan supervahva suositus, jos et ole vielä ehtinyt testaamaan.

Jos kesäkurpitsa maistuu, niin tsekkaa myös Arkinen kesäkurpitsa-jauhelihapaistos!

Näin! Ja sitten vaan elokuuta eteenpäin!


Kattoos myös muut Paleokeittiön viime kuun uutukaiset!

Eloisaa elokuuta Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.