Loppukesää viedään ja elokuuta elellään jo. Mitähän korjuukauden terveempää ruokaa sitä lautaselle laittaisi?
Moni heinäkuun herkku on erinomaista elokuussa edelleen, mutta monta uutta raaka-ainettakin Paleokeittiön sesonkiresepteihin mukaan mahtuu.
Loppukesän ehkä eniten odotettua metsien keltaista kultaa lienevät monikäyttöiset kantarellit. Menevät melkein sellaisenaan, mutta ainakin keittoon, salaattiin, risottoon sekä munakkaaseen.
Marjoista mustikkapiirakan rinnalle kypsyvät kaikenväriset herukat. Joista muuten syntyy aivan mahdottoman maukasta vispipuuroa – gluteenittomasti.
Kukkakaali vaihtuu Paleokeittiössä parsakaaliin.
Kesäkurpitsasato sen sijaan jatkaa yhä – kotimaisena.
Ravinteikas lehti- eli varsiselleri alkaa olla parhaimmillaan – helppo sujauttaa keittoon tai pirtelöön, mutta mahtuu myös salaattiin.
Kasviskuvioon mukaan marssivat myös pari emännän lempparia – rapsakan mehukas kyssäkaali sekä hienostuneen herkän aromin omaava fenkoli. Molemmat maistuvat sekä tuoreeltaan että kypsennettynä.

Poimi Paleokeittiön elähdyttävimmät elokuun reseptit!
Selaa koko lista tai oikaise pikalinkkien avulla suoraan oman lempiraaka-aineesi pariin.
Fenkoli
Kyssäkaali
Parsakaali
Lehtiselleri
Kesäkurpitsa
Kantarelli
Puna- ja mustaherukka
Mustikka
Erinomaisen herkullista elokuuta Sinulle!

Seurustellaan somessa!