Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo nektariini-mustikkapaistos makeannälkään

Heissulivei, emäntä on palannut reissultansa! Takana on jälleen yksi antoisa reissu Tallinnaan, josta taas riittää tarinaa ja vinkkejä etenkin Tallinnan ruokatarjonnasta kiinnostuneille.

Reissu meni kivasti. Helteinen sää helli ja sitä rataa. Mutta kotiinpaluu ei sitten sujunutkaan yhtä auvoisasti. Ensin myöhästyin raitiotien korjausten vuoksi junasta ja seuraavaksi totesin jääviileäkaapissa olevan lämpöä sellaiset 25 astetta. Plussaa.

Päätti kapistus hajota sopivasti reissun aikana. Ei muuta kuin kassikaupalla ruokaa roskikseen, neuvottelut vakuutusyhtiön kanssa ja uuden jääkaapin hankintaan. Siinähän se haihtui reissuväsymys ja sujui perjantaipäivä vähemmän aurinkoisissa tunnelmissa. Tässä nyt kolmatta päivää jo elelen ilman jääkaappia ja voin kertoa, että jääkaappi on varsin upea keksintö. Toivottavasti jo alkuviikosta saadaan uusi kaappi taloon…

Sellaisia kuulumisia täältä ennen päivän pääaihetta eli pikaisen mustikka-nektariinipaistoksen ohjetta. Paistokset on syöty jo aikaa sitten ja ohje odotellut sopivaa naputteluhetkeä puolentoista viikon verran. Hyvää kannattaa odottaa, mutta jos tuoreista mustikoista aikoo paistoksen pyöräyttää, niin aikaa ei ole kovin paljoa enää hukattavaksi! Onneksi onnistuu myös pakastemustikoista.

Tämän paistoksen tekaisin kuitenkin vastapoimituista marjoista jotka säästin ihan varta vasten kun ämpärillisen panin pakkaseen. Thank god, pakastin sentään toimii! Kyllä olisi ollut harmin paikka kantaa vastapoimitut mustikatkin kaatikselle.

Paistos on ihan superhelppo! Ja oikein mainio pika-apu makeanhimoon. Se terveempi vaihtoehto. Silloin, kun sellainen riittää. Aina ei riitä.

Kyseessä on oikeastaan pohjaton piirakka, jolle rapsakkuutta ja pureskeltavaa antaa pähkinöin höystetty paleomuru. Siis mantelijauhoista ja kookosöljystä hierottu murotaikinan viljaton versio, joka mun mielestä toimii varsin mainiosti. Olen sitä käyttänyt paistoksissa aiemminkin, mm. pohjattomassa raparperipiiraassa ja kuningatarpaistoksessaSopii tarvittaessa myös pohjaksi.

Pistetäänpä pidemmittä puheitta paistosta peliin!

MUSTIKKA-NEKTARIINIPAISTOS

TÄYTE

  • 3 nektariinia paloiteltuna (~350 g)
  • 4 dl tuoreita tai pakastemustikoita
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl tapiokatärkkelystä (tai perunajauhoa)
  • ripaus suolaa

PÄÄLLINEN

  • 2 dl mantelijauhoja
  • hieman himalajansuolaa
  • ~50 g (kourallinen) karkeasti veitsellä rouhittuja saksanpähkinöitä (tai esim. pekaanipähkinöitä)
  • 1/2-1 tl kardemummaa
  • ~2 rkl vaahterasiirappia
  • 2-3 rkl kookosöljyä
  1. Poista nektariineista kivet ja paloittele. Laita sopivaan uunivuokaan.
  2. Sekoita mustikoiden joukkoon vaahterasiirappi, sitruunamehu, tärkkelys ja suola. Kaada nektariinien joukkoon ja sekoittele hieman.
  3. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Myös rouhitut pähkinät.
  4. Lisää kuiva-aineisiin makeuttaja ja kookosöljy. Sekoita murumaiseksi taikinaksi Ripottele hedelmä-marjaseoksen päälle. Lisää kookosöljy kuiva-aineisiin vähitellen niin, että taikinan koostumuksesta tulee sopivan murumainen. Jos menee liikaa, niin lisää mantelijauhoja ”kuivattamaan” taikinaa.
  5. Paista ”piirakka” 175 asteessa ~25-30 min.
  6. Nauti kylmänä tai lämpimänä kera mieleisen ”jäätelöpallon” tai vaniljalla maustetun kookoskermavaahdon.

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s