Gluteeniton, Kananmunaton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Nopea kesäkakku tuoreista marjoista (G, M)

Kas vaan, näin vaihtui eilisen päähänpiston ansiosta päivän kesäkurpitsakakku kermaisaan ja marjaisaan kesäkakkuun! Kesäkurpitsakakkuun ehdimme palaamaan vielä, mutta tuoreista marjoista on syytä nauttia NYT! Ja kyllä niistä ollaan nautittukin. Tuntuu, että olen elänyt koko viikon pelkillä marjoilla. Syönyt niitä sellaisenaan, tunkenut pirtelöön, salaattiin ja… kakkuun! Ehkä tässä täytyisi vähitellen alkaa harkitsemaan taas jotain oikeaa ruokaa näiden herkkujen rinnalle…

Mulla oli vino pino vastapoimittuja mustikoita ja oman maan mansikoita, tukko äipän kasvimaalta varastettua minttua ja sitruunamelissaa, ja pieni pussukka kirsikoita. Mietin, että mihinköhän kaikkialle näitä alkaisin lykkäämään. No kakkuun tietysti! Koska kesä ilman mansikka marjakakkua on vähän sama asia kuin kesä ilman aurinkoa. We all know, how it feels!

Kermainen kesäkakku on sellainen pitkä perinne nimeltä ”kerran kesässä”. Tähän perinteeseen kuuluu myös lettukestit, jotka ovat kaikkea muuta kuin paleota. Kerran kesässä! Lettukestit odottavat vielä, mutta kesän marjaisa kermakakku on tältä kesältä jo historiaa. Se tehtiin eilen ja syötiin samantien. Minikakusta piisasi juuri sopivasti mielihyvää ja vatsantäytettä kolmelle. Taas jaksaa ensi kesään! Paitsi että tämä kakku oli niin pikainen, että saatanpa vielä jossain mielenhäiriössä pyöräyttää toisenkin ;)

Kesäkakku ei oikeastaan ole kakku vaan ennemminkin kookoskermavaahdolla ja marjoilla kuorrutettu kesäkeksi. Pohjan pyöräytin ja paistoin vartissa paleomurun taikinasta, johon lisäsin vain hieman enemmän kookosöljyä saadakseni taikinan koostumuksen murua tiiviimmäksi.

Tästä tuli nyt minikakku, koska kaapista ei löytynyt enempää mantelijauhoa isompaa pohjaa varten. Toisaalta tällainen minikakku on aivan mainio, koska sitä ei voi ahnehtia liikaa, eikä tarvitse säilyttää pidempään. Kesäkakku on parasta vastakasattuna. Seisoessa rapea pohja vettyy, kookoskermavaahto väljähtyy ja marjatkin lötkähtävät.

PALEOYSTÄVÄN MARJAISA KESÄKEKSIKAKKU

2-4 annosta (halkaisija ~13 cm)

Pohja

 • 1 1/2 dl mantelijauhoa
 • ~2-3 rkl CocoVin kookosöljyä
 • hieman suolaa
 • (makeutukseen ~1 rkl vaahterasiirappia)

Päälliset

 • 1 dl vaniljajauheella maustettua, vatkattua kookoskermaa
 • tuoreita marjoja oman maun mukaan (esim. mansikka, mustikka, kirsikka, vadelma, viinimarjat jne.)
 • mintun ja/tai sitruunamelissan lehtiä
 • CocoVin mehiläisen siitepölyrakeita
 • kookoslastuja
 • vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
 1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Onnistuu ihan käsipelillä. Aloita kookosöljyn lisääminen parista ruokalusikallisesta ja lisää tarvittaessa. Huomioi myös mahdollisen nestemäisen makeutuksen vaikutus taikinan koostumukseen ja öljyn määrään
 2. Puristele taikina palloksi. Painele pallo leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paista kullanruskeaksi, rapeaksi keksiksi 190 asteisessa uunissa noin kymmenisen minuuttia.
 3. Anna jäähtyä kokonaan ennen kookoskermavaahdon levittämistä! Keksi on lämpimänä vielä hieman pehmeä, mutta kovettuu jäähtyessä.
 4. Levitä jäähtyneen keksin päälle kerros kookoskermavaahtoa ja kasaa päälle marjat. Valuta päälle hieman vaahterasiirappia, joka antaa marjoille kivan kiillon ja tuo hieman makeutta (varsinkin, jos et käytä pohjaan makeutusta).
 5. Koristele esim. kookoslastuin, mehiläisen siitepölyrakeilla, mintun ja/tai sitruunamelissän lehdillä ja kesäkukkasin.
 6. Leikkaa terävällä veitsellä lohkoiksi ja syö käsin. Suosittelen pitämään lautasta alla ;)

Marjaisaa kesän jatkoa kaikille!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.