Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO
Comments 2

Pohjaton raparperipiiras

Vuodenaika vaihtuu, pohjaton piirakka pysyy! Ensin tuli pohjaton kuningatarpaistos keittiöön. Nyt saapuivat kesä, raparperi ja mansikat!

Tämä oli oikeastaan jälleen tällainen pikaisesta päähänpistosta kasattu jämäjälkkäri, jossa astuin TehoPaleolta™ hetkeksi semi- tai peruspaleon puolelle. Enkä edes vahingossa vaan täysin harkitusti. Makeuttamaton raparperipiirakka kun ei tuntunut kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta, vaikka mukana makeat mansikat ja omena olivatkin.

Virallisesta kesämehusta jäi yli muutamia raparperinvarsia, joille piti keksiä käyttöä. Jääkaapista löytyi myös jämämansikoita, joten raparperipiirakkahan niistä ensimmäisenä tuli mieleen. Pohjattomaan päädyin, koska piirakka ilman pohjaa syntyy nopeasti ja helposti. Ja poikkeama puhdistuskuuriltakin olisi todennäköisesti pienempi ;). Mansikoita oli jäljellä vain kourallinen, joten poimin yhden luomuomenan täydentämään klassista duoa. Hyvä valinta! Vaikka kahden kauppa olisi todennäköisesti ollut vieläkin maittavampi.

POHJATON RAPARPERIPAISTOS

2-3 annosta

POHJA = TÄYTE

 • 4 raparperinvartta
 • pari kourallista tuoreita mansikoita (~150 g)
 • makea luomuomena
 • sitruunamehua
 • ~2 rkl raakahunajaa (tai vaahterasiirappia)
 • ~1 rkl kookosjauhoja
 • 1 tl aitovaniljauhetta
 • 1/2 tl ceyloninkanelia
 • hieman himalajansuolaa
 • CocoVin kookosöljyä vuoan voitelemiseen
 1. Kuori ja pilko raparperit, putsaa ja puolita mansikat, pese ja paloittele omena. Heitä kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan ja sekoita.
 2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja hunaja. Sekoita.
 3. Ripottele päälle kookosjauhoja (imemään hieman nestettä), vaniljajauhetta ja kanelia sekä hieman himalajansuolaa. Pyöräytä jälleen kaikki huolellisesti sekaisin

Raparperia, mansikkaa ja omenaa voi käyttää kukin parhaaksi näkemässään suhteessa ja määrässä. Omenan voi myös korvata mansikoilla tai esim. persikalla/nektariinilla. Minä nyt vaan menin sillä mitä kaapista sattui löytymään. Niin laadullisesti kuin määrällisestikin ;)

PÄÄLLINEN ELI PALEOYSTÄVÄLLINEN MUROTAIKINA

 • 2 dl mantelijauhoja
 • hieman himalajansuolaa
 • kourallinen murskattuja saksanpähkinöitä (tai esim. pekaanipähkinöitä)
 • 1/2 tl ceyloninkanelia
 • ~2 rkl raakahunajaa (tai vaahterasiirappia)
 • 2-3 rkl CocoVin kookosöljyä
 1. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Myös murskatut pähkinät.
 2. Lisää makeuttaja ja kookosöljy. Sekoita murumaiseksi taikinaksi ja ripottele ”piirakan” päälle. Kookosöljyä kannattaa lisätä vähitellen, jotta saavutetaan taikinan oikea koostumus. Jos menee liikaa, niin lisää mantelijauhoja ”kuivattamaan” taikinaa.
 3. Paista piirakka kypsäksi 200 asteessa ~25-30 min tai kunnes raparperit ovat pehmeitä. Jos päällinen alkaa tummua liikaa, niin laita päälle folio. Itse taisin törkätä foliota peliin puolivälissä paistoaikaa.

Parasta lämpimänä (ei kuumana!) vaahdotetun vaniljakookoskerman tarjoiltuna! Itse olin laiska ja jätin kermat vaahdottamatta. Sekoitin vain nestemäisen kookoskerman joukkoon hieman vaniljajauhetta ja vaahterasiirappia. Ihan hyvää niinkin =)

Testaa, muokkaa, varioi ja postaa kuvaa Paleokeittiön fb-seinälle!

2 Comments

 1. Päivitysilmoitus: Pohjaton raparperipiiras – Ginger Sunshine

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.