Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Pähkinätön, Pirtelöt, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Pirteä pirtelö punaherukoista

Vihdoinkin ”täydellinen” pirtelö punaherukoista! Punaiset viinimarjat ovat viihtyneet viime viikkoina yllättävän hyvin Paleokeittiössä. Pääasiassa olen vispannut aivan älyttömän hyvää ja helppoa gluteenitonta marjapuuroa, mutta siinä ohessa olen yrittänyt upottaa näitä hehkuvan punaisia, kirpakoita marjoja myös pirtelöihin. Vaihtelevalla menestyksellä.

Mutta nyt vihdoin tärppäsi ”täydellisen” punaherukkapirtelön kanssa! Piti vaan unohtaa turhat kikkailut ja palata takaisin juurille. Yksinkertainen kun vaan sattuu usein olemaan se paras vaihtoehto. Ei enää turhaa säätämistä banaanien ja jogurtin kanssa vaan takaisin peruspirtelön ja puhtaan paleon pariin.

PIRTEÄ PUNAHERUKKA-MUSTIKKASMOOTHIE

  • ~100 g tuoreita punaherukoita
  • ~100 g tuoreita tai pakastemustikoita
  • 25 – 30 g maustamatonta herajauhetta
  • pari kuivattua taatelia
  • 0,5 dl kookosmaitoa
  • 1,5 – 2 dl vettä
  • maustamiseen vaniljajauhetta ja hieman himalajansuolaa
  • (1 rkl gelatiinijauhetta)
  • koristeluun CocoVin chiasiemeniä ja mehiläisen siitepölyrakeita sekä unikonsiemeniä

Kaikki ainekset kerralla tehosekoittimeen ja pehmeäksi pirtelöksi! Olin jopa niin laiska, että en jaksanut perata punaherukoita vaan heitin ne blenderiin ruotoineen. Hyvin toimii. Lopputuloksena juuri sopivan raikas ja makea marjapirtelö. Jotain vihreää olisin mielelläni vielä sekaan tuupannut. Jos olisi ollut. Ehkä ensi kerralla on ;)

Tuhdimpaan pirtelöön tai smoothie bowliin voi lisätä chiasiemeniä tai hieman enemmän gelatiinijauhetta sakeuttamaan seosta. Tosin tämäkin oli jo aika paksua (vettä 1,5 dl), mutta vielä pillillä imettävissä.

Ja jos joku ihmettelee, miksi ihmeessä työnnän gelatiinijauhetta vähän joka paikkaan, niin ihan vaan terveydellisistä syistä. Emännän vanha keho kaipaa jo hieman extrakollageenia ;). Pirtelön koostumus ei sitä välttämättä kaipaa.

Loppuun vielä pari kuvauutista instagramin puolelta. Emännän edesottamuksia, tai noh, ehkä ennemminkin kuvallista ilmaisua, on voinut seurata instassa huhtikuusta lähtien. Koen edelleen olevani täysin keltanokka kanavalla, enkä oikein tajua etiketistä mitään. En osaa ottaa selfieitä, belfieitä tai boobieita, jotka aika vahvasti kyseiseen kulttuuriin tuntuvat kuuluvan. Vielä! Ehkä harjoittelen ;) Enkä varmaan muutenkaan osaa käyttäytyä kirjoittamattomien instasääntöjen mukaan. Mutta kuvia on sinne ihan kiva upata, ja muiden kuvia ja kuulumisia katsella. Anyways, follaajia (siis seuraajia) on Paleokeittiön instatilille kertynyt mun mielestä jo ihan huikeat, reilu 500 tyyppiä! Kiitos siis kaikille kiinnostuneille vielä tätäkin kautta :). Joko Sinä olet siellä? Siis täällä?

Lisäksi tässä on tuloillaan jotain upeaa! Jotain sellaista, joka sopii emännän maailmaan ja Paleokeittiöön vallan mainiosti. Jos terveellinen, maistuva ruoka ja yksinkertainen, mutta kuitenkin tehokas liikunta on osa myös sun elämää, niin suosittelen pysymään Paleokeittiössä! Kanavalla, joka sulle istuu parhaiten – blogissa, instassa tai facessa :)

P.S. Mä en sit muuten tota seinää tuhrinut! Kuljin vain ohi ja otin kuvan ;)

Pirteää pirtelöviikkoa Sinullekin! Pysy kanavilla ⇒

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.